Thursday , March 28 2024

Întâlnirea de Cupa Davis România – Olanda va avea loc la Braşov

Noul preşedinte al Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că întâlnirea de Cupa Davis dintre România şi Olanda, din turul doi al Grupei I, Zona Euro-africană, va avea loc la Braşov, deşi vechea conducere a FRT stabilise oraşul Cluj-Napoca drept gazdă.

Cosac a spus că Braşovul este o alegere foarte bună, deşi întâlnirea cu Olanda nu se va putea juca pe zgură, suprafaţă pe care au cerut-o jucătorii echipei României. Meciurile vor avea loc în Sala Sporturilor “Dumitru Popescu Colibaşi”, arenă ce urmează să fie inaugurată după modernizare.

“Întâlnirea de Cupa Davis România – Olanda va avea loc la Braşov. Este un lucru foarte bun că acest meci se va juca la Braşov, din mai multe puncte de vedere. În primul rând am găsit un sponsor care ne asigură cazarea pentru întreaga delegaţie participantă la acest meci, iar asta face să scutim o cheltuială considerabilă, de aproximativ 20.000 de euro. De asemenea, avem sprijinul total al autorităţilor locale, iar acest lucru contează enorm. În plus, meciul se va juca într-o sală nouă, care va fi inaugurată cu puţin timp înaintea acestei mari competiţii. Singurul lucru pe care nu îl putem face este să le asigurăm jucătorilor un covor de zgură, aşa cum şi-au dorit. Am încercat acest lucru, dar din păcate nu este posibil, astfel că vom asigura cea mai bună alternativă, şi anume un teren hard foarte lent. Va fi o suprafaţă cu trei straturi de vopsea care va mai încetini puţin jocul”, a spus Cosac.

Conducătorul federaţiei este de părere că România porneşte cu şansa a doua în această întâlnire, dar consideră că jucătorii români “sunt capabili de o surpriză”.  “Este adevărat că Olanda porneşte cu prima şansă, dar băieţii sunt capabili de o surpriză. Meciul se va juca şi depinde de foarte mulţi factori rezultatul final. Jucăm acasă şi vom avea publicul de partea noastră, iar la Braşov jucătorii sunt foarte iubiţi, mai ales că trei dintre ei, Victor Hănescu, Horia Tecău şi Adrian Ungur, sunt legitimaţi la Dinamo Braşov şi este un aspect care contează”, a explicat el.

George Cosac a mai precizat că este convins că Victor Hănescu va răspunde convocării pentru acest meci. “Eu sunt convins că Victor va juca în acest meci. Încă nu s-a ales antrenorul, dar nu se pune problema ca un jucător ca Victor Hănescu să nu răspundă unei convocări. Va fi chemat mai mult ca sigur şi va juca pentru România, aşa cum îşi doreşte foarte tare. Toţi jucători sunt foarte motivaţi şi dornici de un rezultat bun în meciul cu Olanda”, a afirmat oficialul FR Tenis.

Cosac a fost ales în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de tenis la 22 februarie, în locul Ruxandrei Dragomir. Anterior, la 13 februarie, Consiliul Director al forului hotărâse ca întâlnirea România – Olanda să aibă loc la Cluj-Napoca, pe zgură.

Întâlnirea dintre România şi Olanda, programată între 5 şi 7 aprilie, contează pentru turul doi al Grupei I, Zona Euro-africană. O victorie în faţa olandezilor ar califica România în play-off-ul pentru Grupa Mondială a Cupei Davis.

Vezi si

LPS Suceava se menține pe podium în Liga Elitelor U14

LPS Suceava a rămas pe podium în Liga Elitelor U14, după ce a câștigat derbyul …