Friday , December 2 2022

Inregistrari gsp.ro, despre culisele alegerii lui Burleanu la FRF: “Pe mine să mă aplaude, iar la Lupescu și Pușcaș să se uite pe telefoane”

​Gazeta Sporturilor publică, luni, un prim episod din ceea ce reprezintă planul pus la cale de Răzvan Burleanu pentru a fi ales pentru încă un mandat la Casa Fotbalului. Totul este pus la punct până în cel mai mic detaliu, inclusiv reacția sălii pe durata alegerilor. “Pe mine să mă aplaude, iar la Lupescu și Pușcaș să se uite pe telefoane”, se aude Burleanu într-o înregistrare a surselor Gsp.

burleanu

Rezultatele finale ale votului de pe 18 aprilie:

Răzvan Burleanu 168 de voturi
Ionuț Lupescu 78
Marcel Pușcaș 8
Ilie Drăgan 0.

Deși sprjinit politic (Liviu Drangea și Gabriela Firea au girat pentru el), Ionuț Lupescu a pierdut de-o maniera categorică alegerile pentru președinția FRF. Cum a fost totul posibil încearcă să ne explice jurnaliștii Gazetei Sporturilor într-o serie de materiale. Primul a fost publicat luni (n.r. 23 aprilie).

Ce spune Cătălin Tolontan pe blogul său:

– Burleanu & Co n-au ezitat să folosească orice metode, de la ”spargerea” votanților rivalilor prin poziționarea în sală, la amintirea favorurilor făcute propriilor susținători și până la păcălirea opoziției: ”Nu mai veniți la vot, că oricum Lupescu a câștigat!”.
– Ei i-au lăsat pe Lupescu și ai lui să creadă că sunt favoriți.
– În plus, nu s-au temut nici de pe PSD și nici de PNL, care transmiseseră prin Dragnea și prin Orban semnale, însă într-o doară, de sprijin al lui Lupescu.
– Județ cu judeș, oraș cu oraș și club cu club, cei 14 samurai ai lui Burleanu au dezamorsat influențele politice și, în discuțiile înregistrate, îi iau peste picior pe Liviu Dragnea și pe ceilalți politicieni.
– În timpul în care stafful lui Lupescu, Dragnea și Firea, Orban și Nini Săpunaru îi dădeau asigurări, din burtă, lui Lupescu că lucrurile s-au rezolvat, tabăra de campanie a lui Burleanu știa, om cu om, ce propunere au primit de la rivali și cum pot fi blocați ca electorii din teritoriu să le rămână fideli.
– Fițele de București au fost învinse la scor de trierea consecventă a țării.
– Înregistrările de la Casa Fotbalului arată diferența dintre (1) ”elitele” ce bat câmpii în cafenele și mizează pe comenzi și palavre și (2) birocrații lui Burleanu, care n-au nici o reținere să folosească mijloace sordide și își atigând scopul cu o răceală chirurgicală.
– Până la urmă, e diferența dintre conducătorii din România, care improvizează mereu că poate le iese, și o sectă fără scrupule și impecabilă în organizare.

Episodul 1 – “Cum îi contraatacam” “Să înceapă Stai, bă, jos și taci, du-te-n…!” from Gazeta Sporturilor on Vimeo.

Vezi si

Germania eliminată de la Cupa Mondială. Japonia și Spania în optimi

Selecţionata Germaniei a învins echipa Costa Ricăi cu scorul de 4-2 (1-0), joi seara, pe …