Thursday , April 25 2024

Înotătorii fălticeneni au urcat pe podium la Concursul Țărilor Central Europe

Cu trei medalii de aur și una de argint cucerite, Aissia Prisecariu a fost desemnată cea mai bună sportivă a concursului de la Praga

România a ocupat locul 2 la Concursul Țărilor Central Europe la înot, întrecere ce a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute la Praga.

Din delegația tricoloră au făcut parte și patru înotători de la ACS “Nada Florilor” Fălticeni, Aissia Prisecariu, Daria Silișteanu, Alecsia Tenciu și David Zarojanu, care, alături de antrenorul Andrei Pinticanu, au contribuit din plin la punctajul final al României.

Aissia Prisecariu a fost desemnată cea mai bună sportivă din concurs, după ce a cucerit trei medalii de aur în probele de 100 metri spate, 200 metri spate, ștafetă 4×100 metri mixt feminin și una de argint, cu ștafeta de 4×100 metri combinat.

Daria Silișteanu și-a trecut în palmares trei medalii de argint, în probele de 100 metri spate, 200 metri spate și ștafetă 4×100 metri liber feminin, Alecsia Tenciu a luat aurul cu ștafeta de 4×100 metri mixt feminin și argintul în proba de 200 metri bras, iar David Zarojanu a urcat pe treapta a doua a podiumului de premiere cu ștafeta 4×200 metri liber masculin.

România a fost prezentă la această competiție cu o delegație formată din 20 de sportivi și șase antrenori.

(Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

CSU Suceava este finalistă în Campionatul Național pentru tineret

CSU Suceava s-a calificat în finala Campionatului Național de handbal masculin pentru tineret, după ce …