Thursday , April 25 2024

Înotătoarele sucevene au cucerit 15 medalii la Cupa României

Paula Boleacu a devenit campioană națională în proba de 200 de metri fluture la categoria junioare

Înotătoarele sucevene s-au întors cu 15 medalii, una de aur, șapte de argint și șapte de bronz, de la Cupa României la natație, competiție ce s-a desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute la Târgoviște.

La categoria senioare, Maria Verciuc și Oana Sauciuc au luat bronzul la 100 de metri bras, respectiv 200 de metri spate.

La tineret, Maria Verciuc a cucerit argintul la 100 de metri bras, Paula Boleacu a luat argintul la 200 fluture, Oana Sauciuc a câștigat bronzul la 200 metri spate, în vreme ce Delia Ostafi a luat două medalii de bronz la 200 și 400 de metri liber.

Sucevencele au urcat în alte opt rânduri pe podium la categoria junioare prin Paula Boleacu – aur la 200 metri fluture, argint la 100 metri fluture și 50 de metri bras, Delia Ostafi – argint la 200 și 400 de metri liber, bronz la 50 și 100 de metri liber și Oana Sauciuc – argint la 200 de metri spate.

„Sunt bucuros că, după nouă luni de navetă, la bazinele din Fălticeni și Gura Humorului, sportivele noastre și-au doborât recordurile personale și au urcat pe treptele podiumului la Cupa României. Chiar dacă sunt mai mici ca vârstă, au reușit să urce între primele opt sportive din România la categoria senioare”, a precizat antrenorul sucevean Cezar Moscaliuc.

La sfârșitul acestei săptămâni, este rândul băieților să se întreacă la Târgoviște în cadrul Cupei României. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

CSU Suceava este finalistă în Campionatul Național pentru tineret

CSU Suceava s-a calificat în finala Campionatului Național de handbal masculin pentru tineret, după ce …