Thursday , March 28 2024

Incidente la Buenos Aires, după finala pierduta in fata Germaniei: 55 de suporteri argentinieni au fost răniţi (FOTO)

fani argentina1

Mai multe incidente, soldate cu 55 de răniţi, au avut loc la Buenos Aires după înfrângerea suferită de naţionala Argentinei în finala Cupei Mondiale, poliţia fiind nevoită să folosească gaze lacrimogene şi gloanţe de cauciuc pentru a calma spiritele, informează cotidianul Ole.

Potrivit sursei citate, incidentele au avut loc în zona obeliscului din capitala Argentinei. Dintre cei 55 de răniţi, 15 sunt poliţişti. Forţele de ordine au reţinut peste 80 de persoane.

fani argentinaAgenţia France Presse notează că în ciuda înfrângerii din finala Cupei Mondiale, zeci de mii de fani au mers, agitând steaguri în culorile naţionale, către obeliscul din Buenos Aires, loc obişnuit de sărbătoare pentru argentinieni. Mulţi dintre ei au folosit focurile de artificii, tobele şi petardele pe care le aveau pregătite pentru un triumf la CM, sărbătorind totuşi clasarea pe locul doi. Alţii, consternaţi, mergeau pe străzile din centrul oraşului cu capul plecat. După mai multe ore, situaţia a degenerat, zeci de suporteri fanatici începând să arunce cu pietre şi cu alte obiecte către forţele de ordine.

Acestea au reacţionat în forţă, folosind şi tunuri de apă.

suporteri meciZeci de huligani au distrus vitrinele din zonă şi au incendiat pubele.

Televiziunile din Argentina au prezentat imagini în care se vedeau persoane plecând cu diverse obiecte furate, între care şi mese şi scaune de la un restaurant.

Repreznetativa Argentinei a fost învinsă de Germania în finala Cupei Mondiale, pe stadionul Maracana din Rio de Janeiro, cu scorul de 1-0 după prelungiri.

Vezi si

LPS Suceava se menține pe podium în Liga Elitelor U14

LPS Suceava a rămas pe podium în Liga Elitelor U14, după ce a câștigat derbyul …