Wednesday , April 24 2024

Încă o sportivă de top din România a fost depistată pozitiv. Are medalie de bronz la ultimul Mondial de scrimă

Sportul românesc este lovit de un nou scandal de dopaj, după cel al Simonei Halep. Maria Boldor ar fi fost depistată pozitiv la un test antidoping, anunță ProSport.

“Maria Boldor, scrimeră legitimată la CSA Steaua, a fost depistată pozitiv în urma probei A, care i-ar fi fost făcută acasă, nu după un concurs, așa cum ne-am obișnuit”, notează sursa citată.

Conform regulamentului Agenției Internaționale Antidoping, urmează acum să se preleveze și proba B, iar dacă și aceasta va confirma rezultatele date de proba A, sportiva va fi suspendată.

Sportiva a fost depistată pozitiv la un control din luna decembrie comandat de ANAD. Acum se află în suspendare provizorie care a început de pe 11 ianuarie 2023.

Surse din cadrul ANAD au confirmat pentru GSP.ro acest caz și au dezvăluit că substanța folosită este Ostarină, un steroid anabolizant care se ia pe care orală, substanță considerată de trei ori mai puternică decât testosteronul. Cu aceeași substanță a fost găsit dopat în 2016 și boxerul Lucian Bute.

Maria Boldor a câștigat medalia de bronz la Campionatele Mondiale de scrimă de anul trecut.

Vezi si

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc s-a calificat în sferturi la Europenele de la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatelor Europene de box …