Tuesday , April 23 2024

Impresarul “Ciorba”, cercetat in libertate

Fostul impresar Dumitru Tudor, zis “Ciorbă”, care fusese reţinut pentru şantajarea soţilor Reghecampf, va fi cercetat în libertate, a decis, vineri, Judecătoria Sectorului 2, care a respins propunerea procurorilor de arestare preventivă, dispunând însă interdicţie de a părăsi ţara.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti au cerut instanţei arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Tudor.

Solicitarea a fost respinsă, însă împotriva fostului impresar a fost dispusă interdicţie de a părăsi ţara.
Decizia Judecătoria Sectorului 2 nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs la Tribunalul Bucureşti.
Potrivit Ministerului Public, joi, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti, inculpatul Tudor Dumitru a fost surprins în flagrant în timp ce primea de la denunţător suma de 12.000 lei, pe care o ceruse în vederea stopării apariţiilor în mass-media cu declaraţii defăimătoare şi compromiţătoare la adresa soţilor Reghecampf.

În cursul anului 2012, în repetate rânduri, fostul impresar a exercitat presiuni asupra părţilor vătămate în cadrul apariţiilor sale în mass-media cu afirmaţii denigratoare la adresa celor doi soţi.

“Pe fondul acestei presiuni mediatice, sub pretextul unor datorii băneşti, inculpatul i-a solicitat părţii vătămate R.A. mai multe sume de bani cuprinse între 8.000 şi 10.000 euro, cu promisiunea de a înceta denigrările aduse imaginii publice a celor doi soţi. Totodată, în acest context, inculpatul a exercitat la adresa părţilor vătămate ameninţări cu darea în vileag a unor fapte de natură penală pretins a fi fost săvârşite de către aceştia”, a arătat Parchetul.

Fostul impresar, în vârstă de 61 de ani, a fost prins joi, după ce a primit de la antrenorul Stelei, Laurenţiu Reghecampf, şi de la soţia acestuia, Ana Maria Prodan, 12.000 de lei, pentru a nu duce la îndeplinire ameninţările de denigrare a imaginii publice a acestora.

“Din primele cercetări a rezultat faptul că cel în cauză (Dumitru Tudor – n.r.) a transmis mai multe mesaje părţilor vătămate prin care le solicita suma de 8.000 euro, bani pe care acestea ar fi trebuit să îi plătească în cel mult 48 de ore. În caz contrar, suspectul ar fi urmat să facă publice anumite aspecte nereale, dar compromiţătoare, lucru ce ar fi avut consecinţe deosebit de grave pentru imaginea celor doi”, s-a arătat într-un comunicat de presă de vineri al Poliţiei Capitalei.

Surse din Poliţie au declarat, pentru MEDIAFAX, că fostul impresar, cunoscut în lumea fotbalului cu porecla “Ciorbă”, îi şantaja de mai multă vreme pe antrenorul Stelei şi pe soţia acestuia.

Reghecampf şi Prodan au reclamat la Poliţie că sunt şantajaţi, astfel că, joi seară, a fost organizat un flagrant.

Potrivit aceloraşi surse, Dumitru Tudor le-a cerut celor doi să-i aducă, la un restaurant din Sectorul 1, o primă tranşă de 12.000 de lei, fiind prins de poliţişti când primea banii.

Vezi si

Atleții suceveni au urcat pe podium la semimaratonul “Constantina Diță”

Ciprian Costîn (CSŞ Rădăuți) a cucerit aurul la categoria U20 Patru atleți suceveni au urcat …