Friday , April 19 2024

Ilie Nastase, umilit si injurat de Brfigitte

Foşti şi actuali angajaţi şi colaboratori ai clubului Voinţa descriu pentru gsp.ro situaţiile jenante în care Ilie Năstase este pus de către logodnica sa, Brigitte Sfăt.

Ilie Năstase dă cu grebla. Brigitte Sfăt stă cu mîinile în sîn şi se uită la el. Nimic anormal în cele două fotografii. Fostul jucător de tenis ajută la igienizarea bazei sportive Voinţa, bază pe care a primit-o, cu titlu gratuit, de la Guvernul României pentru construirea unei Academii de Tenis ce-i va purta numele. Iar logodnica lui îi este alături.

Dacă cele două imagini sînt însă completate cu declaraţiile oamenilor care vin zilnic pe Voinţa, de la angajaţi, colaboratori, antrenori şi pînă la cele ale unor părinţi de sportivi, rezultă o realitate umilitoare şi jenantă pentru imaginea celui mai mare tenisman al României. Şi care scoate la iveală comportamentul Brigittei Sfăt faţă de partenerul său de viaţă.

Primul semn că Sfăt a preluat comanda a apărut în primăvara acestui an. Pe 19 martie, cînd Ilie Năstase a preluat gestiunea bazei după zece ani de procese cu Clubul Sportiv Voinţa, cea care a dat primele declaraţii a fost ea, vorbind la persoana a doua plural. “În fine, ni s-a făcut dreptate! Zece ani am plătit impozite la stat pentru aceste terenuri şi nu am putut beneficia de ele. E baza noastră”, a spus atunci Sfăt.
Iata ce spune părintele unui sportiv: “Vin la toate antrenamentele fiului meu şi, fără să vreau, o văd şi o aud pe această Brigitte Sfăt. O aud pentru că atunci cînd vorbeşte, ea de fapt urlă. Îmi este dificil să redau cuvintele pe care i le adresează lui Ilie. Vorbeşte cu el mai rău ca la uşa cortului. Îl înjură, pur şi simplu, şi îl mai face şi cîrpă”, a mărturisit Viorel Popescu.

Aceleaşi lucruri le-a spus şi un alt tătic, Florentin Nedelcu. “Nu-mi vine să cred că e real cînd o văd pe Brigitte Sfăt cum urlă la Ilie Năstase! La Ilie Năstase!!! Şi cît de urît îi vorbeşte! Nici un om nu trebuie să accepte o asemenea situaţie”, a povestit Nedelcu.

Despre comportamentul lui Brigitte Sfăt a vorbit şi Florin Pelmuş, preşedintele Şcolii de Fotbal Florin Halagian, şcoală care nu a putut fi evacuată de Ilie Năstase din bază datorită contractului de asociere semnat cu clubul Voinţa şi care expiră abia în 2018: “În urmă cu două luni ne-am trezit în incintă cu Brigitte Sfăt, care avea într-o mînă o ţeavă. Lîngă mine erau contabila şi doi angajaţi. Dintr-o dată, o vedem pe aceasta cum începe să dea cu picioarele şi cu ţeava în uşi şi în geamuri pînă le sparge. După ce am chemat poliţia am întrebat-o cine e. «Eu sînt Brigitte!», a spus ea”.

După acest incident, Pelmuş a dat-o în judecată pe Sfăt pentru distrugere. “Este o scandalagioaică penală. Din cauză că nu plecăm din bază, Sfăt a ordonat să ne taie utilităţile, apa şi curentul. Ultima dată cînd am vorbit mi-a spus să încerc să o abordez altfel! Nu ştiu ce a vrut să spună! Să o abordez intim?!”, a adăugat Pelmuş. Acesta crede că dacă ar vorbi cu Năstase ar exista o cale de înţelegere.

“Cu Ilie sigur am găsi o cale de mijloc. Cu ea, imposibil! Dar situaţia e depăşită deoarece Năstase nu are nici un cuvînt de spus aici. Şi îl mai şi umileşte de faţă cu toată lumea. Eu am auzit-o cum l-a înjurat. «Du-te-n mă-ta şi în morţii mă-tii, prostule!» Aşa i-a spus”, a afirmat Florin Pelmuş.

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …