Saturday , April 20 2024

Ilie Năstase, făcut “ţigan” de presa din Italia

Cel mai mare jucător al României a fost jignit în presa italiană, Ilie Năstase fiind numit ţigan într-un articol dedicat celo mai amuzanţi tenismeni din toate timpurile. De asemenea, Ion Ţiriac este numit “un alt comediant român”.

“Ţiganul Ilie Năstase”, scrie site-ul italian Mondosport când aminteşte de meciurile de legendă ale lui Nasty, iar jignirile continuă cu un atac la Ion Ţiriac, caracterizat ca fiind “alt comediant român”.

Ilie Năstase are în palmares câte un titlu de Grand Slam la Rolland Garros (1973) şi US Open (1972) şi a câştigat de patru ori turneul ATP World Tour (1971, 1972, 1973, 1975). De asemenea, este unul dintre cei cinci jucători de tenis din istorie care au reuşit să câştige mai mult de 100 de turnee la profesionişti (57 la simplu si 45 la dublu). Năstase a fost şi primul lider ATP.

Acum o lună şi jumătate, Youtube a decis să retragă melodia Zingaria de pe site la cererea Federaţiei Asociaţiilor de Români din Europa. Cântecul, care îi ironizează pe românii stabiliţi în Italia, a fost difuzat iniţial de un post de radio de la Roma.

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …