Thursday , March 28 2024

Iga Swiatek și Taylor Fritz, noii campioni la Indian Wells

Tenismena poloneză Iga Swiatek (20 de ani) a câștigat finala turneului Masters de la Indian Wells, devenind și locul 2 mondial WTA, după un ultim act disputat în fața grecoaicei Maria Sakkari, care a devenit astfel după această finală locul 3 mondial. La masculin, într-o finală afectată de faptul că ambii jucători erau accidentați, californianul Taylor Fritz a reușit să întrerupă seria de 20 de victorii consecutive a lui Nadal, aducând SUA acest titlu după 21 de ani, când a fost câștigat de Agassi.

Scorul a fost 6-4, 6-1 în finala Swiatek-Sakari, după o demonstrație de tenis de mare calitate a Igăi, care a dominat în mare parte această întâlnire. Una în care Sakkari a ținut piept polonezi doar în primul set, care a durat circa 45 de minute. Deși a avut 4-2, Swiatek s-a văzut egalată la 4, însă aceasta a avut tăria să termine setul înainte de intrarea sa în prelungiri.

Setul secund a fost unul fără istoric și putem spune deci că este al doilea titlu Masters consecutiv pentru Swiatek în acest sezon WTA, pentru poloneză, după cel de la Doha, titlu cucerit după o finală cu Kontaveit. Reamintim că Iga a trecut aici în California în semifinale de Simona Halep, tot după minimum de seturi, scor 7-6, 6-4.

Americanul Taylor Fritz, locul 20 ATP, a câştigat, duminică, turneul de Masters 1.000 de la Indian Wells, după ce l-a învins, în finală, cu scorul de 6-3, 7-6 (5), pe spaniolul Rafael Nadal, locul 4 ATP.

Fritz, 24 de ani, s-a impus după două ore şi şapte minute de joc şi a devenit primul american care se impune la competiţia din deşertul californian după Andre Agassi, în 2001, şi cel mai tânăr după Novak Djokovici, din 2011.

Nadal a cerut o pauză medicală după primul set, acuzând dureri în zona toracică. El a mai cerut intervenţia fizioterapeului la scorul de 4-5, în setul al doilea. Şi Fritz a jucat cu probleme medicale, la glezna dreaptă.

Pentru tânărul american, orginar din apropiere de San Diego, California, acesta este abia al doilea trofeu din carieră, cel mai important însă, după cel de la Eastbourne, în 2019. El a mai jucat cinci finale.

Nadal, 35 de ani, încheie astfel o serie de 20 de victorii la rând pe care le-a obţinut de la începutul anului.

Învingătorul va primi un premiu de 1.242.025 de dolari şi 1.000 de puncte ATP, iar învinsul, 665.330 de dolari şi 600 de puncte ATP.

De luni, Rafael Nadal va urca pe lcoul 3 ATP, în locul germanului Alexander Zverev, iar Fritz va fi pe locul 13 ATP, cel mai bun din carieră.

Vezi si

LPS Suceava se menține pe podium în Liga Elitelor U14

LPS Suceava a rămas pe podium în Liga Elitelor U14, după ce a câștigat derbyul …