Friday , March 29 2024

Iancu: FC Timişoara nu are de suferit de pe urma deciziei Tribunalului Bucureşti

Preşedintele FC Timişoara, Marian Iancu, a precizat luni, într-un comunicat postat pe site-ul clubului, că acţionarii grupării pe care o conduce nu sunt implicaţi în dosarul Rafo în care el a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la zece ani de detenţie şi că echipa nu va avea de suferit.

“Acest dosar nu are legătură cu fotbalul, cu acte de corupţie, şi cuprinde evenimente din perioada 2000-2001. Grupul de firme BkP nu este implicat în acest dosar. Clubul Politehnica Timişoara nu are nimic de suferit de pe urma acestei decizii. Acţionarii persoanei juridice FC Politehnica Timişoara SA nu sunt implicaţi în acest dosar”, a afirmat Marian Iancu în comunicat.

Totodată, Iancu a declarat că nu este implicat în niciun dosar legat de rafinăria Rafo şi că nu a creat niciun prejudiciu statului român: “Nu este vorba de niciun dosar Rafo. Personal, nu sunt implicat în niciun dosar legat de acea rafinărie! Nu am creat niciun prejudiciu statului român atâta timp cât am condus Rafo. Ba din contră, am recuperat peste 260 de milioane de euro, bani pe care-i datorau predecesorii mei statului român. La data prezentă, Rafo nu mai are nicio datorie bugetară şi asta în urma programului de reorganizare pe care l-am condus”.

El a mai explicat că instanţa i-a considerat în mod eronat pe el şi pe fratele său acţionari în cadrul unor firme în sarcina cărora s-au stabilit prejudicii. Iancu a adăugat că această eroare va fi îndreptată de Curtea de Apel şi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

“Este vorba de un dosar care priveşte mai multe firme, printre care şi una din grupul VGB, căreia nu i-a fost reţinută în această hotărâre niciun prejudiciu cauzat statului. În dreptul celorlalte firme s-au stabilit prejudicii, dar în mod eronat, pe lângă proprietarii acelor firme m-au acuzat pe mine şi fratele meu ca fiind acţionari. Lucru cu totul şi cu totul neadevărat. Firmele la care am făcut referire nu sunt de tip fantomă, iar acţionarii există şi sunt cetăţeni români, parte în dosar. Aceasta este eroarea judiciară pe care o vor îndrepta Curtea de Apel şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie”, a menţionat Iancu.

Preşedintele clubului FC Timişoara, Marian Iancu, a fost condamnat la zece ani de detenţie în dosarul Rafo, de către Tribunalul Bucureşti, care a decis şi condamnarea fratelui acestuia, Octavian Iancu, la nouă ani de închisoare, şi a lui Constantin Mărgărit la opt ani.

Decizia tribunalului poate fi constestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …