Thursday , March 28 2024

Horia Tecau, gest extraordinar dupa victoria de la Turneul Campionilor: A donat un aparat medical foarte scump

tecau

Tenismenul Horia Tecau a facut un gest extraordinar la putin timp dupa ce a castigat in premiera intrecerea de dublu de la Turneul Campionilor.

Sportivul a sarit in ajutorul Spitalului Judetean Constanta, donand pentru Sectia de neonatologie a institutiei un ventilator suport respirator in valoare de 18 mii de euro.

“Sunt norocos ca am crescut sanatos, am avut parte de o educatie buna, am avut specialisti in jurul meu care m-au ajutat sa ajung la acest nivel si sunt foarte recunoscator tot timpul pentru aceasta. Inainte de turneul de la Wimbledon, am hotarat sa ma implic mai mult pentru ca este un sentiment minunat sa joci meciuri de tenis, sa castigi pe marile arene ale lumii, dar va spun cu sinceritate nu se compara niciun sentiment cu aceasta de a fi astazi aici”, a declarat Horia Tecau, conform DolceSport.

Cel mai bun jucator de tenis roman in momentul de fata a povestit apoi cum a ajuns sa faca o asemenea donatie pentru spitalul constantean.

“Primul lucru la care m-am gandit au fost copiii si m-am interesat cum pot face mai bine acest lucru. Am cunoscut Fundatia ‘Salvati Copiii’, cu care am colaborat in trecut la alte evenimente, mi-a prezentat o serie de proiecte, iar acesta de a ajuta sectia cu copiii nascuti prematur m-a impresionat cel mai mult si am simtit ca acesti bebelusi au cea mai mare nevoie de o sansa in aceasta viata.

Fara aceasta sansa viata s-ar termina pentru ei si este cel mai trist lucru. Adevaratii eroi sunt alaturi de mine cei care se lupta pentru ei, fara ei nu as fi avut aceasta oportunitate, sa fac acest gest si in viitor doresc sa ma implic mai mult pentru ca mi-am dat seam cat de important este si pentru comunitate, dar si pentru implinirea mea. Ma gandesc la mai mult decat la titluri de Grand Slam si clasamente.

Este si o mare sursa de motivatie pentru mine sa fac acest lucru cand stiu ca prin activitatea mea pot ajuta mai departe, in acest fel am o motivatia in plus sa ma duc la antrenamente, sa calatoresc sa fac tot efortul necesar ca sa pot indeplini aceste vise”, a mai spus sportivul nascut in Constanta.

Horia Tecau a avut un an 2016 impresionant, reusind sa castige in premiera un turneu de Grand Slam, pe cel de la Wimbledon, dar si Turneul Campionilor.

La ambele victorii el l-a avut alaturi pe olandezul Jean-Julien Rojer, cei doi formand in momentul de fata cuplul masculin numarul 1 al planetei.

Vezi si

LPS Suceava se menține pe podium în Liga Elitelor U14

LPS Suceava a rămas pe podium în Liga Elitelor U14, după ce a câștigat derbyul …