Thursday , April 18 2024

Hollywoodul pregateste un film despre Lance Armstrong. Matt Damon in rolul ciclistului

Actorul Matt Damon ar putea interpreta rolul principal într-un film despre viaţa şi cariera ciclistului Lance Armstrong, aflat în aceste zile în centrul unui uriaş scandal de dopaj, în urma căruia celebrul sportiv a fost deposedat de cele şapte titluri câştigate în Turul Franţei între 1999 şi 2005.

Actorul în vârstă de 42 de ani este unul dintre numele vehiculate pentru acest proiect cinematografic despre legendarul ciclist căzut în dizgraţie. O carte scrisă de ciclistul Tyler Hamilton, al cărei titlu este “The Secret Race”, a atras atenţia directorilor marilor studiouri de la Hollywood şi ar putea fi în curând ecranizată, informează contactmusic.com.

“The Secret Race” prezintă universul ciclismului profesionist şi explorează problematica dopajului din acest sport, precum şi zvonurile referitoare la performanţele obţinute de Armstrong, un supravieţuitor al cancerului, care a fost însă în cele din urmă deposedat de cele şapte titluri câştigate în Turul Franţei.

“Cele mai multe filme inspirate din lumea sportului se încheie cu victorie care reprezintă o sursă de inspiraţie pentru oameni. E greu să ghiceşti cum va fi finalul acestui film. Lance era un erou înainte de acest scandal. Finalul actual e deprimant. Ar fi un film mai atrăgător, dacă scena finală va fi realizată într-o notă mai optimistă”, a declarat o sursă pentru The Sun.

Matt Damon a câştigat premiul Oscar în 1997, împreună cu actorul şi bunul său prieten Ben Affleck, pentru scenariul filmului “Good Will Hunting”. Ulterior, seriile “Ocean’s” şi “Jason Bourne” i-au adus statutul de star la Hollywood şi, totodată, numeroase colaborări cu regizori şi actori de succes. Astfel a jucat, printre altele, în “Cârtiţa”, regizat de Martin Scorsese, “Agenţia secretă”, de Robert de Niro, şi “Syriana”, de Stephen Gaghan. El apare şi pe afişul filmului “The Informant!”, regizat de Steven Soderbergh, în drama “Invictus”, regizată de Clint Eastwood, dar şi în “Fraţii Grimm”, de Terry Gilliam, lansat în 2005.

Vezi si

Ultimele bilete la Jocurile Olimpice de la Paris au fost puse azi în vânzare

Ultimele bilete pentru Jocurile Olimpice de vară de la Paris au fost puse în vânzare …