Tuesday , April 23 2024

HC Bucovina a câștigat pentru al doilea an consecutiv Masters Handball World Cup

Echipa condusă de Răzvan Bernicu s-a impus în turneul din Croația la categoria de vârstă 35-40 de ani

HC Bucovina Suceava a câștigat pentru al doilea an consecutiv Masters Handball World Cup, o competiție internațională organizată în Croația, la Omis.

Echipa suceveană, din care au făcut parte jucători ca Mihai Rohozneanu, Mihuț Pancu, Cristian Ionescu, Răzvan Bernicu și Dan Grigoraș, s-a impus la categoria de vârstă 35-40 de ani.

În prima faza a competiției din Croația, HC Bucovina Suceava a învins Peac Old Boys din Ungaria cu 12-8 și HC Smarskai din Lituania cu 11-10 și a pierdut în fața celor de la Masters Tarnow din Polonia cu 5-9.

În urma acestor rezultate, echipa condusă de Răzvan Bernicu s-a calificat în finala mare, acolo unde a întâlnit formația Masters din Slovacia. Condusă la pauză cu 5-8, HC Bucovina Suceava a întors rezultatul în repriza secundă și s-a impus în final cu 11-10.

Mihai Rohozneanu a fost desemnat la final cel mai bun jucător al turneului la categoria de vârstă ^35/40 de ani.

HC Bucovina Suceava a mai mizat pe următorii jucători: Mihuț Pancu, Ionuț Coajă, Dan Grigoraș, Costel Savu, Ionuț Toma, Gabriel Marcu, Mihai Cezar, Vlad Glugovschi, Mircea Glugovschi, Dragoș Brăteanu, Doru Alexa, Alin Bîrtoi-Obreja, Alexandru Crăciun, Dragoș Hamza, Cristian Ionescu și Razvan Bernicu.

“Realizarea cea mai mare este ca am reușit să ne strângem din toată Europa pentru acest turneu și ca am retrăit acele momente din perioada junioratului de la LPS Suceava, acolo unde majoritatea am absolvit liceul cu mai bine de 20 de ani în urmă. A fost un turneu cu echipe foarte bune și o organizare exemplară. Felicitări tuturor celor implicați în acest fenomen de excepție Masters Handball World Cup. Au fost trei meciuri intens disputate în grupă și în urma rezultatelor, două victorii și o înfrângere, ne-am calificat în finala mare a categoriei ^35/40. Finala a fost una strânsă. Am întâlnit o echipă experimentată din Slovacia, care în prima repriză a condus cu 8-5. Din fericire pentru noi, am făcut o a doua repriză de excepție, în care am primit doar două goluri și am avut o revenire incredibilă în joc. Felicitări băieților noștri pentru că am reușit sa păstrăm titlul de campioni câștigat anul trecut. A fost o experiență de neuitat și sperăm ca la următoarea ediție să ne regăsim măcar în aceeași formulă ca anul acesta. Am avut o susținere fantastică din sală, acolo unde am avut aproape familiile și prietenii băieților, dar și colegii noștri de la Alpha Ro Petroșani, care au fost alături de noi. Bucovina a fost cuvântul de ordine în sală în timpul finalei și pot să vă zic că astfel de momente nu am mai trăit de mulți ani. Ca de obicei, i-am avut aproape și le multumim partenerilor noștri: Souvlaki Akropoli, Primagra România, Industrial Pizza, SC Nord Prestige SRL, SUCT, Casa PVC, Inter Conti, TheWine.ro, Crystals Of London, ADOFARM, Merasport, Wood Project, Tipografia Celestin și Articaro SRL”, a precizat antrenorul-jucător Răzvan Bernicu. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

Novak Djokovic a fost ales Sportivul Anului 2023 la gala Premiilor Laureus. Lista câștigătorilor

Tenismanul sârb Novak Djokovic, liderul clasamentului ATP, a fost ales sportivul anului în cadrul celei …