Thursday , April 25 2024

Handbalul sucevean are o nouă reprezentantă la loturile naționale

Maria Chiriliuc (13 ani), sportivă pregătită la LPS Suceava de profesorul Ilie Pîțu, a participat recent la un stagiu de pregătire pe care cele mai bune cadete ale României l-au desfășurat la Râmnicu Vâlcea

Liceul cu Program Sportiv Suceava are o nouă jucătoare care cochetează cu loturile naționale de handbal feminin.

Este vorba de Maria Chiriliuc (13 ani), care a participat recent la un stagiu de pregătire centralizată pe care cele mai bune cadete ale României l-au desfășurat la Râmnicu Vâlcea, sub comanda selecționerului Steluța Luca.

Convocarea nu este o surpriză pentru Ilie Pîțu, profesorul care o pregătește pe tânăra handbalistă la LPS Suceava, ce poate evolua atât pe postul de inter stânga, cât și pe cel de coordonator de joc. “Maria a început handbalul în urmă cu patru ani, iar la vârsta ei, are o talie impresionantă, 1.80 metri, și niște calități extraordinare, calității remarcate de altfel și de selecționerul Steluța Luca. Această convocare înseamnă foarte mult, mai ales că în ultimul an, din cauza pandemiei, nu a putut evolua în campionatul național de junioare pentru LPS Suceava, unde este și căpitanul echipei. Maria poate însemna un model, un motiv pentru care handbalul feminin se poate relansa în Suceava, mai ales că de aici au plecat jucătoare valoroase precum Anca Polocoșer, componentă a echipei naționale cu care România participă în aceste zile la Campionatul European, Irina Ivan sau Diana Nichitean”, a precizat Ilie Pîțu, antrenor de handbal la LPS Suceava.

Originară din comuna Dărmănești, Maria Chiriliuc urmează să se întoarcă la Centru de Excelență de la Râmnicu Vâlcea în luna februarie a anului viitor, când este programată următoarea acțiune a lotului național de cadete.

(Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …

No comments

  1. FELICITĂRI MARIA PENTRU ACESTE EXTRAORDINARE PERFORMANȚE SPORTIVE !!! ÎNTR-ADEVĂR ESTE O FETIȚĂ CU O EDUCAȚIE ALEASĂ- DIN PARTEA PĂRINȚILOR !!! TATĂL EI PARTICIPĂ ÎMPREUNĂ CU EA LA TOATE ANTRENAMENTELE DE LA ȘCOALĂ, DAR O ANTRENEAZĂ ȘI ÎN PARTICULAR,, TATA FIIND UN FOARTE BUN SPORTIV, IUBEȘTE LA NEBUNIE HANDBALUL ȘI SE PREOCUPĂ , CA NIMENI ALTUL, DE PREGĂTIREA EI SPORTIVĂ , DAR ȘI DE PROGRESUL EI ȘCOLAR , ÎMPREUNĂ CU SOȚIA LUI – CARE ESTE ÎNVÂȚÂTOARE !!! FELICITĂRI DIN TOATĂ INIMA, DRAGI PĂRINȚI, FELICITĂRI ȘI ȚIE, M A R I A !!!