Thursday , April 25 2024

Handbaliștii suceveni revin de miercuri la antrenamente

De la reunire vor lipsi patru dintre stranieri, care au fost învoiți pentru a putea petrece Crăciunul pe stil vechi. „Suntem în negocieri pentru transferul unui apărător central”, a anunțat antrenorul Adrian Chiruț

Handbaliștii de la CSU Suceava s-au bucurat de vacanța de iarnă doar două săptămâni, trupa condusă de Adrian Chiruț și Iulian Andrei urmând să revină de miercuri la antrenamente pentru pregătirea părții a doua a Ligii Naționale.

De la reunirea lotului vor lipsi doar patru din jucătorii străini, care au fost învoiți de către conducerea universitarilor pentru a putea petrece Crăciunul pe stil vechi.

„Suntem în negocieri cu un apărător central, pe care îl vom prezenta zilele viitoare. În rest, ne vom baza pe același lot de jucători în retur, mai puțin pe Olariu, pentru care sezonul este compromis după operația suferită la ligamente”, a precizat antrenorul Chiruț.

Tehnicianul sucevean și-ar dori ca universitarii să poate disputa și câteva meciuri amicale până la startul returului, dar totul depinde de situația pandemică.

FRH schimbă sistemul competițional din mers

Obiectivul pentru partea secundă a sezonului rămâne unul clar: menținerea în Liga Națională. „În proporție de 90%, actuala ediție de campionat se va încheia odată cu terminarea returului. Nu se va mai juca play-off și play-out, cum s-a stabilit inițial. În aceste condiții nu ne rămâne decât să terminăm returul între primele 12 echipe”, a spus Adi Chiruț.

În ultima ședință a Consiliului de Administrație al FRH, avută la finalul anului trecut, s-a decis ca returul Ligii Naționale de handbal masculin să se desfășoare tot sub formă de turnee.

Clasată la finalul turului pe locul 12, CSU Suceava va disputa primele meciuri oficiale din acest an pe 3 și 4 februarie, când va întâlni Steaua București și CSM Făgăraș. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

CSU Suceava este finalistă în Campionatul Național pentru tineret

CSU Suceava s-a calificat în finala Campionatului Național de handbal masculin pentru tineret, după ce …