Friday , April 19 2024

Handbaliștii suceveni au început pregătirile de vară în efectiv complet

26 de jucători, mulți dintre ei veniți în probe, a avut Adrian Chiruț la primele antrenamente din această vară. “Avem o echipă total schimbată, o echipă tânără, cu o medie de vârstă cum nu a mai fost de mult timp la Suceava. Avem 26 de jucători la antrenamente, dar vor mai pleca dintre ei. Îmi doresc să păstrez un lot de maximum 20 de jucători, cu tot cu portari”, a precizat antrenorul de la CSU Suceava 

CSU Suceava s-a reunit la începutul acestei săptămâni, în efectiv complet, în ­ve­derea începerii pregătirilor pentru viitorul sezon al Diviziei A la handbal masculin. La primele antrenamente din această vară, sub comanda lui Adrian Chiruț, Ioan Tcaciuc și Iulian Andrei s-au prezentat 26 de jucători, mulți dintre ei aflați în probe la Suceava.

Singurele certitudini la capitolul achiziții sunt deocamdată centrul Alexandru Popia (22 de ani), interii Raul Bogdan Barb (24 de ani) și Andrei Sora (20 de ani) și extrema stânga Răzvan Dodița (20 de ani).

“Am început pregătirile cu o echipă total schimbată, o echipă tânără, cu o medie de vârstă cum nu a mai fost de mult timp la Suceava. Avem 26 de jucători la antrenamente, dar vor mai pleca dintre ei. Îmi doresc să păstrez un lot de maximum 20 de jucători, cu tot cu portari”, a anunțat antrenorul Adrian Chiruț, care nu se așteaptă ca echipa suceveană să întâmpine probleme în câștigarea Seriei A a Diviziei A.

“Nu ne așteptăm să avem ­pro­bleme în Serie. Important este să formăm o echipă, să o omogenizăm și vom vedea în partea a doua a ­campio­natului care sunt șansele noastre la promovare”, a spus Chiruț.

CSU Suceava a pierdut nu mai puțin de 11 jucători, după ­re­trogradarea echipei: Burlacu, Baican, Tîrzioru, Sandu, Costea, Golubovic, Dragnea, Petrea, Ciubotariu, Şoldănescu și Adomnicăi, ultimei trei semnând cu colega de serie CSM Botoșani.  “Sunt foarte mulți, dar cu siguranță am plecat la mai bine. Noi am încercat să venim cu contraoferte, dar în limita bugetului nostru” a adăugat Chiruț.

Până la startul viitorului sezon al Diviziei A, programat la mijlocul lunii septembrie, universitarii și-au propus să efectueze un cantonament și să dispute mai multe meciuri amicale. “Majoritatea echipelor din Liga Națională sunt prinse deja în turnee. Să vedem cum ne putem infiltra să avem și noi câteva meciuri puternice în picioare înainte de startul campionatului”, a mai spus antrenorul echipei locale de handbal. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …