Wednesday , April 17 2024

Handbaliștii de la USV vor fi premiați pentru bronzul cucerit la Campionatul European Universitar

25.000 de lei este suma cu care vor fi recompensați handbaliștii suceveni pentru performanța obținută în Portugalia. “Este un rezultat foarte frumos, cu care puține sporturi din România se pot lăuda la nivel universitar. Este pentru al doilea an când urcăm pe podium și vrem să felicităm întreaga echipă pentru performanța obținută” a precizat rectorul Mihai Dimian USV - Handbal

Componenții echipei de handbal masculin Universității “Ştefan cel Mare” din Suceava vor fi recompen­sați cu suma totală de 25.000 de lei pentru medaliile de bronz pe care le-au cucerit săptămâna trecută la Campionatul European Universitar din Por­tugalia. Anunțul a fost făcut de rectorul interminar, Mihai Dimian, la primirea oficială de care au avut parte handbaliștii la revenirea la Suceava.

“Ne-am dus cu gândul să ne apărăm titlul cucerit anul trecut, dar am întâlnit niște adversari foarte buni. Am învins totuși echipe de prestigiu, reprezentativele Universităților din Coimbra, Barcelona și Oslo. Este un rezultat foarte frumos, cu care puține sporturi din România se pot lăuda la nivel universitar. Este pentru al doilea an când urcăm pe podium și vrem să felicităm întreaga echipă pentru performanța obținută. Cu acordul Senatului, sperăm să putem oferi și câteva burse de performanță” a declarat rectorul Mihai Dimian, care ținut să mulțumească Inspectoratului Şcolar Județean și Pri­mă­­riei și Consiliului Local pentru spri­jinul oferit echipei locale de handbal.

La rândul său, decanul Facultății de Educație Fizică și Sport, Petru Ghervan, a salutat faptul că echipa USV a urcat pentru al doilea an consecutiv pe podium la nivel european. “Suntem pentru al doilea an consecutiv campioni naționali la handbal universitar, lucru care nu este la îndemâna oricui. E o confirmare că Universitatea “Ştefan cel Mare” din Suceava se află în topul Universităților din Europa. Nu este simplu să-ți aperi un titlul. Finala a fost de fapt între noi și echipa din Marsilia”, a declarat Petru Ghervan, care consideră că Suceava va putea găzdui un Campionat Universitar European în momentul în care orașul va dispune de o sală polivalentă.

“E posibil să organizăm un astfel de campionat în momentul în care vor avea o sală corespunzătoare. Rămâne la stadiul de deziderat”, crede Petru Ghervan.

Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava a cucerit medaliile de bronz la Campionatul European Universitar de handbal masculin de la Coimbra (Portugalia), după ce s-a im­pus joia trecută, în finala mică a competiției, cu scorul de 25-21, în fața echipei Universității din Barcelona.

USV Suceava a mizat pe următorul lot de jucători: Cristian Tcaciuc, Daniel Bobeică – Bogdan Baican, Gabi Burlacu, Cătălin Costea, Andrei Olariu, Sebastian Polocoșer, Alin Petrea, Mihai Sandu, Andi Tofanel, Adrian Tîrzioru și Alexandru Poteră. Antrenori: Adrian Chiruț și Iulian Andrei.

Ediția din acest an a Campionatului European Universitar la handbal masculin a adunat echipe de la 11 universități din Suceava (România), Barcelona (Spania), Coimbra (Portugalia), Bochum (Germania), Belgrad (Serbia), Nijmegen (Olanda), Basel (Elveția), Marsilia (Franța), Minho (Portugalia), Oslo (Norvegia) și Yeditepe (Turcia).

Vezi si

Cristiano Bergodi, dat afară de la Rapid. Ce variante de antrenor are echipa

Conducerea Rapidului a anunțat oficial în cursul zilei de marți despărțirea de antrenorul Cristiano Bergodi …

One comment

  1. Flutur nu zice nimic nici despre aceasta performanta a echipei de handbal CSU Suceava si nici despre faptul ca NU VREA SA SPRIJINE ACESTE PERFORMANTE ALE ECHIPEI CSU CARE REPREZINTA JUDETUL SUCEAVA !!!!!!!!
    El se “baga ” doar la diverse “momente” festiviste, politicianiste fara sens si eficienta ………