Thursday , April 25 2024

Handbaliștii de la USV s-au calificat în sferturile Campionatului European

Reprezentanții Universității “Ştefan cel Mare” din Suceava au câștigat grupa din care a făcut parte cu două victorii în două meciuri: 28-19 cu gazdele de la Universitatea din Coimbra și 28-23 cu echipa Universității din BarcelonaSuceava - sferturi Universitar

Echipa de handbal masculin a Universității “Ştefan cel Mare” din Suceava s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului European Universitar, competiție care se desfășoară în aceste zile în orașul Coimbra din Portugalia.

Handbalistii suceveni au început cu dreptul competiția din Portugalia, câștigând meciul de debut, disputat sâmbătă seară, în fața gazdelor de la Universitatea din Coimbra, cu scorul de 28-19. Cu o apărare “beton”, USV Suceava și-a asigurat victoria încă din prima repriză, terminată cu 14-6.

USV Suceava: C. Tcaciuc, Bobeică – Tîrzioru (6 goluri), Costea (5), Sandu (5), Olariu (3), Tofănel (2), Polocoșer (2), Baican (2), Burlacu (1), Petrea (1) și Poteră (1).

Gruparea suceveană și-a asigurat prezența în sferturile de finală, după ce s-a impus ieri, cu scorul de 28-23, în fața Universității din Barcelona. Cu extrema Andrei Olariu în zi de gol, “alb-albaștrii” au intrat la pauză cu un avantaj de șase goluri, 16-10, și n-au mai forțat în repriza secundă.

USV Suceava: C. Tcaciuc, Bobeică – Olariu (6), Burlacu (4), Tîrzioru (4), Petrea (4), Costea (3), Polocoșer (2), Baican (2), Sandu (2), Poteră (1) și Tofănel.

Ediția din acest an a Campionatului European Universitar la handbal masculin a adunat la start echipe de la 11 Universități din Suceava (România), Barcelona (Spania), Coimbra (Portugalia), Bochum (Germania), Belgrad (Serbia), Nijmegen (Olanda), Basel (Elveția), Marsilia (Franța), Minho (Portugalia), Oslo (Norvegia) și Yeditepe (Spania). (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …