Friday , April 19 2024

Handbaliștii de la USV au intrat în lupta pentru medalii la Campionatul European

Trupa condusă de Adi Chiruț și Iulian Andrei au ajuns în semifinalele competiției universitare din Portugalia, după ce s-a impus marți seară, în fața reprezentativei Universității din Oslo (Norvegia), cu scorul de 28-16

Echipa de handbal masculin a Universității “Ştefan cel Mare” a intrat în lupta pentru medalii la Campionatul European Universitar ce are loc în Portugalia. Trupa condusă de Adi Chiruț și Iulian Andrei s-a calificat în semifinalele competiției, după ce s-a impus marți seară, în fața formației Universității din Oslo, cu scorul de 28-16.

Cele două echipe au mers cap la cap în primul sfert de oră, încheiat la egalitate, scor 6-6. Pe fondul golurilor lui Tîrzioru și a superiorității numerice din teren, norvegienii primind două eliminări temporare pe finalul primei reprize, USV a intrat la pauză cu un avantaj de patru goluri: 14-10.

Formația suceveană s-a desprins în debutul părții secunde, când a marcat de patru ori consecutiv și a dus scorul la 18-10, printr-o aruncare de la 7 metri fructificată de Petrea. Diferența s-a mărit și mai mult în ultimele zece minute, când  trupa lui Adi Chiruț a înscris de cinci ori și a primit un singur gol, câștigând în final partida cu 28-16.

USV Suceava: C. Tcaciuc, Bobeică – Tîrzioru (9 goluri), Baican (7 goluri), Burlacu (4 goluri), Petrea (4), Polocoșer (2), Tofănel (1), Costea (1), Olariu, M. Sandu și Poteră.

In semifinalele Campionatului European Universitar, reprezentantiva României urma să întâlnească aseară târziu echipa Universității din Marsilia (Franța). (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …