Friday , April 19 2024

HANDBAL. Romania a pierdut primul meci la Mondiale, in fata Spaniei

handbal

Naţionala de handbal feminin a României a pierdut primul său meci la Mondialele de handbal din Danemarca, după 18-26 cu Spania, marţi seara, la Frederikshavn. În prima repriză, tricolorele le-au condus pe iberice chiar şi la trei goluri diferenţă.

Victoriile previzibile cu Puerto Rico şi Kazastan au fost urmate de prima înfrângere suferită de fetele noastre, în faţa unui adversar dificil, Spania. Ibericele porneau ca favorite, dar româncele păreau că pot răsturna calculele hârtiei. De altfel, tricolorele au condus pe toată durata primei reprize, uneori chiar şi cu trei goluri avans, dar ibericele au intrat în avantaj la pauză printr-un gol marcat din 7 metri, în ultima secundă a primei reprize. La pauză s-a intrat cu scorul de 13-12 pentru Spania.

Startul de repriză secundă a fost însă dezastruos pentru România, care nu a maircat niciun gol timp de 7 minute, încasând în schimb 5. Diferenţa de 5-6 goluri s-a menţinut până spre final, când ibericele s-au mai distanţat un pic şi au încheiat meciul cu victorie la scor, 26-18.

Următoarele partide ale tricolorelor antrenate de Tomas Ryde sunt cu Norvegia (10 decembrie, ora 21.30) şi cu Rusia (11 decembrie, ora 19.15).

Lotul României este format din următoarele jucătoare: Paula Ungureanu, Ionica Munteanu și Diana Petrescu – portari, Valentina Ardean Elisei, Ana-Maria Tănăsie, Cristina Neagu, Gabriela Perianu, Eliza Buceschi, Aurelia Brădeanu, Melinda Geiger, Patricia Vizitiu, Luciana Marin, Oana Manea, Crina Pintea, Laura Chiper, Adriana Nechita și Gabriella Szucs.

La ediția din 2013, echipa României s-a clasat pe locul 10, ultima medalie mondială – argint – datând din 2005.
Echipa României este singura din lume care a participat la toate edițiile Campionatului Mondial.

 

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …