Sunday , December 4 2022

Halep s-a calificat în sferturi la Roland Garros

simona-halep1

Pentru prima dată în cariera sa, românca Simona Halep, favorită nr. 4, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de tenis de la Roland Garros, al 2-lea de Mare Șlem al anului, învingând-o luni, în optimi, în două seturi, 6-4, 6-3, pe americanca Sloane Stephens, într-o oră și 18 minute.

Disputat pe Arena centrală de la Roland Garros, “Philippe Chatrier”, meciul a arătat din nou calitățile tehnice (în special reverul în lungul liniei, slice-ul și lovitura de dreapta în cros), dar mai ales tactice ale româncei, care a întâlnit o jucătoare mai puternică, totuși, din punct de vedere fizic decât ea și o obișnuită a acestor faze în turneele de Mare Șlem. Tenace, favorita 4 a rupt echilibrul primului set, care a durat 47 de minute, în ghemul 10, obținând victoria cu 6-4, ceea ce i-a permis să înceapă din nou cu serviciul.

Deși a început ciudat, cu 5 breakuri în primele 6 jocuri, manșa a doua s-a dovedit decisivă, consemnând valoarea superioară actuală a româncei, care s-a impus în cele din urmă cu 6-3, victorie cu care constănțeanca mai realizează o premieră — calificarea în sferturile de finală la Paris.

În sferturile de finală, Halep, care și-a asigurat 430 de puncte WTA și 220.000 euro, va juca împotriva câștigătoarei din meciul dintre rusoaica Svetlana Kuznețova, cap de serie nr. 27, și Lucie Safarova (Cehia), cap de serie nr. 23.

Vezi si

CM 2022: Argentina a învins Australia (2-1) şi s-a calificat în sferturi

Selecţionata Argentinei s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, …