Thursday , April 25 2024

Halep pierde categoric in optimi la Roland Garros. 6-1, 6-2 cu poloneza de 19 ani Iga Swiatek

Simona Halep a pierdut partida din optimile de finală de la Roland Garrros, la capătul unui joc în care a fost dominată de mult mai tânăra sa adversară Iga Swiatek.

Poloneza, 19 ani, 53 WTA, a câștigat cu scorul de 6-1, 6-2, după doar o oră si sapte minute de joc.

Primul set a fost unul categoric dominat de Swiatek, care a apăsat cu loviturile sale de forehand, profitând ce e drept și de o Halep pasivă și parcă fără soluții si care nu a apucat sa-si faca deloc jocul. Impresia a fost mereu ca meciul curge prea repede si romanca nu apuca sa intre in joc.

Raportul de la finalul manșei era unul clar, 17-4 lovituri câștigătoare, iar scorul a fost de 6-1 după circa 23 de minute.

Și începutul manșei secunde a fost unul perfect pentru poloneză, care la 6-1, 2-0, părea în total control, nedându-i nicio șansă fostei lidere mondiale. De aici a început Simona să încerce o eventuală și ipotetică revenire, câștigând un game pe propriul serviciu după circa 10 minute de chin.

Un același tipar de game a avut loc câteva minute mai târziu, când de la 1-3, Simona a încercat la fel să rămână în coasta polonezei, dar de această dată nu a reușit, și prin prisma a două duble greșeli în același game și prin prisma unei stări acute de nervozitate și frustrare evidentă.

Iar finalul întâlnirii a fost de asemenea dominat de Iga, tânăra explozivă de 19 ani, care a închis jocul cu 6-1, 6-2 și va merge pentru prima dată într-un sfert de finală de turneu de Grand Slam. Acolo o va întâlni pe învingătoarea dintre Trevisan și Bertens.

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …