Saturday , April 20 2024

Hagi îl critică pe Răzvan Lucescu

Fostul internaţional Gheorghe Hagi l-a criticat, într-o emisiune televizată, pe selecţionerul Răzvan Lucescu pentru unele afirmaţii făcute de acesta, potrivit cărora fotbalul românesc este lipsit de valoare şi de performanţe, iar antrenorul naţionalei şi-a cerut scuze dacă cineva s-a simţit jignit.

Prezent în studio la GspTV, Hagi s-a declarat dezamăgit şi jignit de afirmaţia lui Răzvan Lucescu, cum că fotbalul românesc este lipsit de performanţe. “Au fost performanţe în trecut, performanţe mari! Poate îl apasă pe Răzvan! S-au făcut performanţe mari şi în 70, şi tatăl său, şi-n anii 90. A făcut greşeli mari! Echipa naţională, formată din românii labili psihic, a fost pe locul 3 în lume! Acum e pe 46! Dacă spui mereu că nu ai, trebuie să pleci. De ce stai? Ce facem, aruncăm totul sub preş? Ştergem totul? Distrugem tot ce a fost? Nu mai pot să tac, l-am susţinut, dar acum trebuie să-i răspund! Îi vorbeşte un om care a stat 20 de ani la echipa naţională!”, a declarat fostul internaţional Gheorghe Hagi.

“Uite că sunt şi oameni competenţi în România. Noi am făcut performanţă. Steaua a fost prima echipă din Estul Europei care a câştigat Cupa Campionilor. Am fost la turnee finale, am câştigat meciuri mari, am câştigat grupe. Şi taică-su a făcut performanţă. M-am săturat să tac şi să îl aud întrebându-se ce performanţe a făcut România! Pune o presiune enormă pe jucători când spune că suntem singuri împotriva tuturor. Nu poţi da astfel de declaraţii când reprezinţi naţionala. Eu cum am ajuns aşa departe? Am înăuntru sentimentul că pot, nu singur, ci alături de cei de lângă mine. Să nu spunem că nu avem talente. Avem, dar trebuie să le găsim”, a spus Hagi la GspTV, potrivit www.prosport.ro.

După aceste declaraţii, Răzvan Lucescu a intervenit telefonic, precizând că anumite subiecte apărute în presă au stricat atmosfera la echipa naţională: “S-au creat înaintea meciului cu Franţa nişte subiecte urâte şi care nu au avut alt scop decât să strice atmosfera în interiorul echipei: este vorba de Marica. Nu este adevărat ce a apărut şi de aceea mă simt frustrat. Mă simt foarte frustrat pentru că de la mine nu a pornit niciun fel de remarcă vizavi de Marica. Decizia de a-i titulariza pe Bogdan Stancu şi Daniel Niculae a fost luată vineri după-amiază”.

Hagi a intrat în dialog cu selecţionerul: “Dacă Răzvan se simte frustrat, eu cum m-aş simţi văzând toate astea, lumea treia, poporul român labil psihic, n-avem campionat, n-avem performanţe, pe care le-a spus Răzvan. Eu cum să mă simt care am muncit 20 de ani…”

“Ori nu ai înţeles, ori sunt atacuri pe care le faci împotriva mea. OK, le accept şi pe astea..”, a răspuns Lucescu, iar Hagi a replicat: “Nu am de ce să te atac pe tine, eu doar scot în evidenţă anumite declaraţii de-ale tale. Declaraţiile tale sunt destul grave. Există sentimente mai puternice decât frustrat, există durere, există dezamăgire, există cuvinte mult mai grele… Eu nu mă simt labil psihic, nici din lumea a treia, cum ai spus-o…”

Tehnicianul naţionalei l-a întrerupt, precizând că-şi cere scuze dacă nu a fost înţeles: “Ai vorbit mult, fără ca eu să fiu de faţă. Eu îmi cer scuze dacă afirmaţiile mele au fost interpretate ca un atac împotriva cuiva. Nu au fost atacuri la adresa unor persoane care au făcut performanţe. Îmi cer iertare dacă m-aţi înţeles greşit şi dacă v-aţi simţit afectaţi şi jigniţi, nu am făcut-o cu niciun scop. Gică, niciodată nu mi-a trecut prin cap să spun despre tine ceva şi despre alte persoane din sport care au obţinut performanţe mari, care sunt exemple de urmat. Gică, să nu te simţi jignit, nu am spus-o cu niciun scop, cu nicio răutate, am spus-o doar ştiind că aşa este, cu scopul de a ajuta echipa să obţină nişte rezultate, încercând să atrag atenţia că avem nevoie de susţinere înaintea meciurilor”.

“Înaintea meciului cu Albania, aţi spus că fotbalul românesc nu mai este valoros. Voi aţi făcut egal cu Albania, iar echipa mică, formată cu jucători din ţară, a bătut Rusia cu 3-0, eu ce să mai înţeleg?”, a mai adăugat Hagi.

În final, Lucescu a reafirmat că nu va demisiona de la echipa naţională: “Nu mi-am dat demisia şi nu-mi dau demisia Nu mă interesează dacă există un complot împotriva mea. Am foarte mare încredere în grupul pe care-l am şi cred că ne vom califica şi de-aia rămân aici. Atât timp cât există şanse să ne calificăm, eu rămân aici şi cred în munca pe care o facem noi”.

După meciul pierdut de România, sâmbătă, la Paris, scor 0-2, în faţa Franţei, Răzvan Lucescu a declarat într-un interviu acordat cotidianului Gazeta Sporturilor că poporul român este “fragil psihic, cu un tupeu de suprafaţă”, criticând totodată mass-media, pentru că a încărcat cu “energii negative atmosfera din jurul naţionalei. Selecţionerul a mai spus că fotbalul românesc este fragil, iar echipele de club au pierdut deja poziţia câştigată în Europa prin performanţele din 2004-2006 şi că, în afară de Cristian Chivu, nu sunt fotbalişti români care să joace la un nivel înalt în străinătate.

Vezi si

Bucovina Rădăuți rămâne neînvinsă în play-off-ul Ligii a III-a

În etapa a IV-a, echipa antrenată de Ovidiu Murariu a remizat, scor 0-0, pe terenul …