Thursday , May 2 2024

Gura Humorului a găzduit una dintre etapele Circuitului Național de minirugby

Desfășurată pe parcursul a trei zile, pe stadionul Tineretului, turneul a adunat la start 17 echipe, care s-au întrecut la trei categorii de vârstă

Stadionul “Tineretului” din Gura Humorului a găzduit la sfârșitul săptămânii trecute una dintre etapele Circuitului Național de minirugby.

Organizat de Departamentul de Dezvoltare al FRR, cu sprijinul Clubului Sportiv Şcolar Gura Humorului, Fundației Te Aud Romania și al Primăriei Gura Humorului, evenimentul a reunit 17 echipe, care s-au întrecut la trei categorii de vârstă U8, U10 și U12.

„Acest turneu a fost o etapă așteptată cu mult interes și nerăbdare la Gura Humorului. Putem spune că a fost un turneu reușit din toate punctele de vedere, de la spectacol sportiv la câștigurile din punct de vedere al cunoștințelor acumulate. Ne bucurăm că nu au fost accidentari grave și nici alte situații neprevăzute. Cu toate că au fost avertizări locale de furtună, ne-am bucurat de vreme frumoasă, foarte bună pentru rugby, cu un gazon bun pentru contact. Țin să le mulțumesc echipelor participante, Federației Române de Rugby și tuturor celor ce au sprijinit acest turneu și îi așteptăm cât mai des la Gura Humorului”, a declarat Andrei Varvaroi, directorul Clubului Sportiv Şcolar din Gura Humorului.

Unul dintre organizatori, Gabriela Popescu, președintele Fundației Te Aud Romania, este de părere ca “sportul, și în special rugby-ul, prin valorile care guvernează acest sport, este una din cele mai importante unelte de impact social în comunitate. Mai mult de atât, practicarea minirugby-ului de un număr cât mai mare de copii la nivel național este un garant al conversiei naturale către performanță și bineînțeles, ulterior al unui număr cât mai calitativ al jucătorilor de rugby seniori. La nivel organizațional, dezvoltarea socială prin rugby ocupă un loc de seamă și ne bucurăm că, împreună cu Federația Română de Rugby, am reușit să găzduim un eveniment atât de important pentru micii rugbyști ai țării. Entuziasmul parinților și suporterilor de la Stadionul Tineretului arată că rugby-ul are viitor în România, ca publicul rugby-ului românesc este din ce în ce mai numeros și dornic să își susțină echipele locale.”

Clasament U8:

  1. Warriors U Arad
    2. CSŞ Gura Humorului
    3. Şoimii București
    4. Warriors Timișoara

Clasament U10:

  1. Warriors Timișoara
    2. Rugby Cluj Junior
    3. CSA Steaua
    4. Şoimii București
    5. CSS Gura Humorului
    6. Warriors U Arad

Clasament U12
1. Şoimii București
2. CSŞ Unirea Iași
3. CSM CSR Sibiu
4. CSA Steaua
5. CS “Florin Popovici” Baia Mare
6. Şoimii Câmpia Turzii
7. CSM Suceava. (D.C.)

 

Vezi si

FC Botoșani învinge Petrolul Ploiești și iese din zona periculoasă a retrogradării

Etapa a 7-a play out-ului Superligii la fotbal masculin a consemnat ieșirea echipei FC Botoșani …