Wednesday , April 24 2024

Greii fotbalului, prima noapte in puscarie. Unde au ajuns condamnatii in Dosarul Transferurilor

condamnati fotbal

Prima noapte în închisoare pentru greii fotbalului,condamnaţi definitiv de judecătorii de la Curtea de Apel, în dosarul Transferurilor. Cea mai mare lovitură au primit-o Cristi Borcea şi Giovani Becali, care vor sta la închisoare 6 ani şi patru luni. Nici măcar cei pentru care procurorii au cerut pedepse cu suspendare nu au scăpat. Fraţii Becali, Borcea, Copos, Neţoiu, Gică Popescu, Mihai Stoica şi Jean Pădureanu sunt acum în penitenciar.

Cristi Borcea şi Giovani Becali au primit cele mai mari pedepse. Îi aşteaptă 6 ani şi 4 luni de închisoare.

Fostul acţionar dinamovist Cristi Borcea s-a predat la IPJ Constanţa. A venit însoţit de fosta şi actuala soţie, dar şi de fiul lui. De acolo a fost dus la Penitenciarul Poarta Albă, unde este încarcerat şi finanţatorul Stelei, naşul lui de cununie Gigi Becali. Tot acolo au ajuns şi fraţii Becali. Victor Becali a fost condamnat definitiv la patru ani şi opt luni de închisoare cu executare, în dosarul transferurilor de jucători.

Chiar înainte de decizia definitivă a instanţei în dosarul Transferurilor, Borcea şi fraţii Becali şi-au schimbat domiciliul din Ilfov la Constanţa.

Meme Stoica a postat un mesaj pe Facebook, imediat ce a aflat despre pedeapsa de 3 ani şi jumătate.

“Ce contează dacă procurorii nu cer pedeapsa, contează ce ordine se primesc. Mulţumesc, România… Keep calm & go for the double! Steaua forever”, a scris Meme pe pagina de socializare.

Vestea a picat ca un trăsnet pentru anteronul şi jucătorii Stelei, dar şi pentru familia managerului general al Stelei. Tatăl lui Meme Stoica a făcut un atac de panică în momentul în care şi-a văzut fiul ridicat în cătuşe de la domiciliul său din Bucureşti şi a fost transportat la spital pentru a primi îngrijiri medicale. MM Stoica a fost ridicat de acasă de o maşină a poliţiei şi dus în cătuşe la penitenciarul Rahova.

Fanii Rapidului şi-au văzut dorinţa împlinită după decizia judecătorilor Curţii de apel. 3 ani şi 8 luni de închisoare este pedeapsa primită de George Copos. El a fost primul care s-a predat şi a ajuns la Rahova.

Tot la Rahova a ajuns şi Jean Pădureanu. Lordul fotbalului a fost luat cu o ambulanţă, din Spitalul Elias, unde era internat. 3 ani şi 4 luni de închisoare i-au dat judecătorii, chiar dacă procurorii au cerut suspendarea pedepsei.

Gigi Neţoiu a fost condamnat şi el la 3 ani şi 4 luni de închisoare. Neţoiu s-a predat la Craiova, nu înainte de a lua masa la un restaurant.

“Sunt pregătit să intru în joc, în teren, dacă doamna judecătoare aşa a hotărât. Din punctul meu de vedere e o hotărâre nedreaptă. Acum sunt jucător, nu mai sunt preşedinte. Este un mare regret pentru mine. Mă consider nevinovat”, a declarat Neţoiu.

Cea mai mică pedeapsă a primit-o Gică Popescu, 3 ani, o lună şi 10 zile. Condamnarea a venit însă exact cu o zi înaintea alegerilor pentru şefia Federaţiei Române de Fotbal, poziţie pentru care Gică Popescu era favorit. Poliţiştii l-au ridicat de acasă şi l-au dus la Rahova.

 

Închisoarea nu este însă singura problemă a celor 8 condamnaţi. Ei trebuie să plătească acum şi prejudiciul creat prin transferurile ilicite de jucători pe care le-au făcut. Cel mai mult are de plătit Giovani Becali, peste 5 milioane de dolari, urmat de Cristi Borcea şi Victor Becali, fiecare cu peste 2 milioane de dolari.

 

 

Vezi si

CSU Suceava este finalistă în Campionatul Național pentru tineret

CSU Suceava s-a calificat în finala Campionatului Național de handbal masculin pentru tineret, după ce …