Tuesday , April 23 2024

Goian: “Nu am venit la Foresta să mă bat la mijlocul clasamentului. Suceava trebuie să aibă o echipă de Liga a II-a”

A declarat noul șef al băncii tehnice de pe Areni, cu două săptămâni înainte de startul pregătirilor pentru viitorul sezon. “Despre obiectiv vom putea vorbi mai încolo, în funcție de ce jucători și de ce buget vom avea la dispoziție și de plafonul salarial care va fi la echipă”, a mai spus Goian

Dorin Goian a declarat, în direct la GSP Live, că “nu a venit la Foresta să se bată la mijlocul clasamentului” și că “Suceava trebuie să aibă o echipă de Liga a II-a”. Tehnicianul în vârstă de 40 de ani recunoaște însă că, pentru a ataca promovarea în viitorul sezon, “galben-verzii” au nevoie de un lot de jucători competitiv și de un buget adecvat. “Despre obiectiv vom putea vorbi mai încolo, în funcție de ce jucători și de ce buget vom avea la dispoziție și de plafonul salarial care va fi la echipă. E clar că vrem să fim acolo în față. Nu am venit la Foresta să mă bat la mijlocul clasamentului. Suceava trebuie să aibă echipă de Liga a II-a” a declarat Goian.

Foresta nu va putea primi întreg bugetul de 2.500.000 de lei promis de municipalitate

Fostul internațional este conștient însă că gruparea de pe Areni nu va putea primi întreg bugetul de 2.500.000 de lei promis de municipalitate la începutul anului, lucru anunțat de altfel săptămâna trecută și de primarul Ion Lungu. “Este clar că bugetul nu va mai fi ca în anii precedenți. Am primit însă asigurări din partea domnului primar că va continua să susțină fotbalul sucevean. Vom vedea în perioada următoare pe ce buget ne vom baza și în funcție de asta vom încerca să alcătuim un lot cât mai competitiv”, a spus antrenorul Forestei.

Vor o echipă bazată pe localnici pentru a reduce costurile cu cazarea și masa

Dorin Goian vrea să se bazeze în viitorul sezon în principal pe jucători localnici, asta pentru a reduce costurile cu cazarea și masa. “Sper să pot face un lot cât mai bun, cu băieți de caracter, care să dea totul la fiecare meci. Când un jucător intra în vestiar după meci și se pune pe scaun, trebuie să aibă conștiința împăcată că a dat totul pe teren în acele 90-95 de minute. Asta e tot ce îmi doresc de la ei”, a spus Goe.

Deocamdată, au convins doar patru jucători din “vechea gardă” să continue pe Areni

Conducerea de pe Areni a convins până acum doar patru jucători din “vechea gardă” să continue pe Areni, este vorba de fundașii Dudu Drugă și Ruben Sumanariu, de mijlocașul Eugeniu Celeadnic și de atacantul Robert Martin.

“Momentan avem puțini jucători care s-au înțeles în mod oficial cu clubul nostru. Multora le expiră contractul în această lună, dar purtăm discuții cu toți jucătorii cu care vreau să continui în sezonul viitor. Verbal am ajuns la un acord, dar doar semnătura pe contract își dă siguranță”, a adăugat Dorin Goian.

Reunirea lotului e pe 8 iulie. Goian: “Vreau să le ofer jucătorilor o perioadă cât mai lungă de reacomodare la efort”

Şeful băncii de pe Areni vrea să sune adunarea pe 8 iulie. “Vreau să le ofer jucătorilor o perioadă cât mai lungă de reacomodare la efort. Asta preventiv, pentru a încerca să evităm accidentările. Nu este ușor când vii după o perioadă așa lungă de inactivitate. E clar că organismul jucătorului nu este obișnuit cu astfel de întreruperi. Probabil vom începe pregătirile în jurul datei de 8 iulie. Şapte săptămâni și jumătate ar fi îndeajuns pentru a pregăti noul sezon, astfel încât prima etapă să ne prindă într-o formă bună”, a declarat Dorin Goian, care îI va avea ca secunzi la Foresta pe Daniel Bălan și Bogdan Tudoreanu, în vreme ce Vasile Prisacă se va ocupa de pregătirea portarilor.

Cu dosarul de licențiere depus la FRF, Foresta va debuta în noul sezon al Ligii a III-a pe 29 august, într-o serie de 18 echipe. (Dănuț CHIDOVEȚ) 

Vezi si

Novak Djokovic a fost ales Sportivul Anului 2023 la gala Premiilor Laureus. Lista câștigătorilor

Tenismanul sârb Novak Djokovic, liderul clasamentului ATP, a fost ales sportivul anului în cadrul celei …