Saturday , April 20 2024

Goian: “Imi doresc enorm ca Foresta să continue. Suceava trebuie să aibă o echipă de Liga a II-a”

A declarat fostul președintele al Forestei, prezent în weekendul trecut la un curs de inițiere și instruire în psihologia sportului. “Sper că se vor găsi acei bani pentru a se plăti toate dările la stat. Suceava iubește fotbalul și ar fi păcat să nu facem tot posibilul pentru a ține această echipă în Liga a II-a. Suntem unul dintre puținele orașe care pot aduce pe stadion câte 3.000-4.000 de oameni la meciurile de acasă. Lumea are nevoie de o alternativă de a ieși din casă, de a se bucura de un spectacol”, crede Goian 

 Goian

Prezent în weekendul trecut la un curs de inițiere și instruire în psihologia sportului, eveniment la care a avut atât rol de cursant cât și de lector, Dorin Goian a vorbit și despre situația echipei locale de fotbal Foresta. Fostul președinte executiv al clubului din Areni este de părere că, în cazul în care nu se vor desființa, „galben-verzilor” le va fi foarte greu în viitorul sezon al Ligii a II-a.

„Stiam oarecum că se va ajunge într-o situație de genul acesta. Eu nu pot decât să sper că echipa va merge mai departe, că se vor găsi acei bani pentru a se plăti toate dările la stat, dar cred că asta este o soluție de moment. Important este să ne gândim ce va fi pe viitor. Scâzand acei bani (n.r. 300.000 de lei, reprezentând datoria către Fisc), Foresta ar urma să mai primească de la Primărie în acest an 1.200.000 de lei. Vă spun sincer că pentru o echipă de Liga a II-a este foarte, foarte puțin. Nu știu dacă oamenii potenți financiar din oraș vor veni alături de echipa, dar cu acești bani la o Liga a II-a cu o singură serie, cu deplasări extrem de lungi, va fi foarte, foarte greu”, este de părere fostul ințernational sucevean.

Nu este tentat să revină pe Areni în viitorul apropiat

Dorin Goian a mărturisit că, după experiența celor patru luni petrecute în staff-ul administrativ al Forestei, nu este tentat să revină pe Areni în viitorul apropiat. „Momentan este greu să mai revin la Foresta. Am fost acolo și am fost surprins neplăcut de ceea ce s-a întâmplat, de anumite promisiuni neonorate și sunt puțin dezamăgit. Oricum, eu doresc tot binele acestei echipe și îmi doresc enorm de mult ca echipa să continue. Suceava trebuie să aibă o echipă de Liga a II-a. Suntem una dintre puținele echipe de Liga a II-a care putem aduce pe stadion câte 3.000-4.000 de oameni la meciurile de acasă. Lumea are nevoie de o alternativă de a ieși din casă, de a se bucura de un spectacol. M-am uitat în aceste zile la toată aceasta campanie care s-a dus pe facebook și prin mass-media pentru salvarea echipei. Asta înseamnă ca lumea din Suceava iubește fotbalul și ar fi păcat să nu facem tot posibilul pentru a ține această echipă în Liga a II-a”, a mai spus “Goe”.

Lector la cursul de inițiere și instruire în psihologia sportului

Dorin Goian a participat în weekend la un curs de inițiere și instruire în psihologia sportului, eveniment la care a avut atât rol de cursant cât și de lector. Cu acest prilej, fostul fundaș al echipei naționale a dat un exemplu despre cât de importanta este psihologia în sport. „Am avut o perioadă foarte dificilă într-un an la Steaua, când clubul a apelat la un psiholog și chiar a funcționat. După o perioadă cu foarte multe înfrângeri, în care nu ne regăseam, a urmat o perioadă foarte bună. Am terminat atunci pe locul 2, dar am prins preliminariile Champions League și chiar ne-am calificat în grupele Champions League pentru al doilea an la rând”, a povestit Goian, care în momentul de față urmează cursurile de antrenori pentru obținerea licenței UEFA B. (Dănuț CHIDOVET)

 

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …

One comment

  1. Dati-va demisia

    Dorine, obesrva,ca astia la care le tii tu partea sunt tare puturosi si vor bani fara sa munceasca. Ce zici, se numeste fotbal ceea ce fac putorile astea?!