Sunday , April 28 2024

GOAT. Djokovic a triumfat la US Open. Record de 24 de titluri de Grand Slam. Actorul Matthew McConaughey, primul pe care l-a îmbrățișat

Sârbul Novak Djokovic a triumfat la US Open, după ce l-a învins în finală, duminică seară, pe Daniil Medvedev, cu 6-3, 7-6 (5), 6-3.

Djokovic, care revine astăzi pe prima poziţie ATP, a egalat recordul lui Margaret Court, de 24 titluri de Grand Slam câştigate. După ce a ajucat magistral în primul set, al doilea a fost extrem de echilibrat și spectaculos și a durat nu mai puțin de o oră și 44 de minute, timp în care Nole a dat semne că pur și simplu nu mai poate împinge în picioare și ratând multe servicii. Cu toate acestea, a jucat remarcabil în tie-break și în ultimul set, luându-și revanșa față de rus, care l-a învins în finală în 2021, tot în trei seturi și tot la New York.

După meci sârbul a dezvăluit că s-a izolat total înaintea finalei, pentru a nu fi afectat de niciun gând care să-l deconcentreze. “Am făcut tot ce am putut în ultimele 48 de ore pentru a nu lăsa importanța momentului și miza să lucreze împotriva mea. Asta mi s-a întâmplat acum doi ani, am jucat sub nivelul meu și am pierdut. Mi-am învățat lecția. Echipa mea și familia mea au știut în ultimele 24 de ore că nu mă pot atinge nu i-am lăsat nici măcar să îmi vorbească, istoria era în joc. Am avut în cap foarte multe gânduri, scenariile posibile, mi-am imaginat ce o să fac în cazul în care voi câștiga, dar și dacă voi pierde. Gândurile acestea din urmă am încercat să le blochez. Am fost foarte concentrat pe partidă și, din fericire, am câștigat”, a dezvăluit Djokovic la conferința de presă.

“Să intru în istoria acestui sport este ceva cu adevărat remarcabil şi special”, a spus Djokovic la ceremonia de înmânare a trofeului. “Evident, în toate modurile posibile, în toate sensurile posibile ale cuvântului special. Este greu de descris în cuvinte. Aveam un vis în copilărie, la şapte, opt ani. Voiam să devin cel mai bun jucător din lume şi să câştig trofeul de la Wimbledon. Era singurul lucru pe care mi-l doream. Dar apoi, când am reuşit, evident că am început să visez noi vise şi să îmi stabilesc noi obiective, noi ţeluri. Nu mi-am imaginat niciodată că voi fi aici, alături de voi, vorbind despre 24 de Slamuri. Niciodată nu am crezut că asta va fi realitatea, dar în ultimii doi ani am simţit că am o şansă, că am o şansă la istorie – şi de ce să nu profit de ea dacă mi se prezintă”, a mai declarat campionul sârb.

Pentru Djokovic acesta a fost al patrulea trofeu cucerit la Flushing Meadows, după cele din 2011, 2015 şi 2018, în zece finale jucate la New York.

După meci, Novak a urcat în tribună şi i-a îmbrăţişat, pe rând, pe actorul Matthew McConaughey, aflat în boxa sa, apoi pe părinţii săi, copiii și pe soţia sa. Sârbul a coborât din tribună şi a îmbrăcat un tricou inscripţionat ”Mamba forever”, care avea o fotografie cu el alături de regretatul baschetbalist Kobe Bryant, decedat într-un accident de elicopter.

La 36 de ani, Djokovic redevine liderul clasamentului ATP luni şi va ajunge la 390 de săptămâni pe prima poziţie mondială, ducând mai departe recordul pe care îl deţinea.

surse: Digisport, ziare.com

 

Vezi si

FCSB e noua campioană a României la fotbal 

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, …