Monday , May 13 2024

Gimnastică – CM 2010: Sandra Izbaşa – Eu văd tot timpul România pe podium

Sandra Izbaşa, liderul fetelor noastre, manifesta un optimism molipsitor înaintea finalei pe echipe de miercuri, din cadrul Campionatelor Mondiale de gimnastică artistică de la Rotterdam, şi este convinsă că România va urca pe podium, beneficiind de o conjunctură favorabilă, ca la CM 2007 şi la JO 2008.

”Este cea mai bună ordine şi ne-am dorit să începem cu paralelele. Fetele trebuie să se obişnuiască cu acest gen de concurs, 3 din 3, eu le voi susţine. La un asemenea concurs se poate întâmpla orice. Ţin minte că şi la olimpiadă am păţit la fel, la CM 2007 la fel. Nu înţeleg de ce se spune că acum ar fi mai greu decât la Aarhus. Greu este tot timpul, dar şi noi suntem o echipă puternică, putem să dăm dovadă de multă ambiţie, o avem. La 3 din 3 cine îşi face treaba cel mai bine, va câştiga sau cel puţin urcă pe podium. Eu văd tot timpul România pe podium, niciodată nu m-am îndoit de ea”, a declarat Sandra Izbaşa după antrenamentul de marţi seara.
Izbaşa, calificată în finala de la sol cu a treia notă, are cel mai dificil exerciţiu, dar asta nu îi va aduce automat şi medalia, fără acurateţea execuţiei: ”Trebuie să-mi exersez foarte mult aterizările, am abia un an de la accidentare şi a trebuit să aterizez direct pe tare în foarte scurt timp. Aparatele de aici sunt chiar dure. Am solul cel mai greu ca dificultate, dar trebuie să-l fac şi curat ca să urc pe podium. Dacă îl am cel mai greu, nu urc şi automat pe podium. Pentru un pas mic se ia ia o penalizare de 3 zecimi’.
La rândul său, Diana Chelaru, a afirmat: ”Mă gândesc la ziua de mâine şi sperăm să fie bine. Să dorm bine, ca mâine să fiu în formă. Nu cred că va fi foarte greu concursul’.
”Suntem pregătite, acum important e să fim puternice, să ne facem toate integralul bine şi cine stă pe aparate, urcă pe podium. La 3 din 3 nimic nu e bătut în cuie, că China e pe locul 1 sau oricine altcineva’, a conchis Ana Porgras.  (AGERPRES)

Vezi si

Liga a IV-a: FC Şoimii Gura Humorului a mai trecut un hop în drumul spre titlul de campioană județeană

FC Şoimii Gura Humorului a mai trecut un hop în drumul spre titlul de campioană …