Friday , April 19 2024

Gimnastele române, sase calificari in finalele la CE de la Berlin

Componentele lotului olimpic de gimnastică al României au încheiat concursul de miercuri, la Campionatele Europene de la Berlin, cu şase calificări în finale.

Sandra Izbaşa a prins o zi bună, reuşind să se califice în două finale, la sol şi sărituri, de pe prima poziţie. Diana Chelaru a ajuns în ultimul act la sol şi individual-compus, iar Amelia Racea va evolua în finală la individual-compus şi sărituri. Perdanta zilei a fost Ana Porgras, care a acuzat dureri la gamba stângă şi nu a reuşit un concurs prea bun, ratând ambele finale în probele în care a concurat (paralele şi bârnă).

Notele obţinute de gimnastele române au fost următoarele:

Sandra Izbaşa: bârnă – 14.100, sol – 14.600, sărituri – 14.525

Amelia Racea: sărituri – 13.938, paralele – 12.675, bârnă – 13.875, sol – 10.925 (total 52.000)

Ana Porgras: paralele – 13.575, bârnă – 13.825.

Diana Chelaru: bârnă – 13.900, sol – 14.400, sărituri – 13.750, paralele – 13.650 (total 56.350).

În clasamentul general, care contează pentru finala la individual-compus, Diana Chelaru a ocupat locul 3, Amelia Racea s-a clasat pe locul 26, Sandra Izbaşa, pe 63 şi Ana Porgras, pe locul 71.

Concursul calificărilor a fost câştigat la general de rusoaica Aliya Mustafina, cu un punctaj total de 59.750.

“A fost un concurs atipic, în care fetele ce au concurat dimineaţă – Porgras şi Racea – au prins o zi slabă, cum poate un sportiv nu prinde toată cariera. Fetele s-au pregătit bine, antrenamentul oficial a decurs bine, dar concursul nu a mai fost la fel. Ele s-au dezumflat, antrenorii au avut şi ei un şoc la această prezentare. Concursul de după-amiază a fost diferit, cu execuţii mai bune. A fost un concurs de împrejurări, care a dus la acest deznodământ, prin care am pierdut şanse la unele medalii. Trebuie să ne păstrăm capul pe umeri şi mintea limpede. Pe de altă parte, nici nu trebuie să îngroşăm aşteptările cu mai mult decât se poate face”, a declarat preşedintele FR Gimnastică, Adrian Stoica, pentru MEDIAFAX, la finalul primei zilei la CE de la Berlin, în care gimnastele din România au acces în doar două finale pe aparate, plus cea la individual-compus.

Joi vor avea loc calificările în concursul similar masculin, în care România va fi reprezentată de Flavius Koczi, Vlad Cotună, Andrei Muntean şi Andrei Ursachi.

Vineri este programată finala la individual-compus, la feminin şi masculin, iar sâmbătă şi duminică vor avea loc finalele pe aparate.

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …