Wednesday , April 24 2024

Gigi incaseaza bani si in inchisoare: Steaua a primit 4,5 milioane euro de la UEFA

gigi becali bucuros

Steaua a încasat, marţi, de la UEFA, cea mai importantă sumă de bani de pe urma participării în Europa League, rezultată din market-pool: 4,5 milioane de euro.

Steaua se autofinanţează, dar nu toţi banii pe care îi produce sunt reinvestiţi în echipă. 2013 va fi cel mai bogat an al roş-albaştrilor din ultimii şapte ani, aproape 12,5 milioane de euro fiind doar profitul scos de pe urma participării echipei în Europa League (bani acordaţi de UEFA şi rezultaţi din vânzarea biletelor de meci), scrie ProSport.

Numai că trebuie ţinut cont că Steaua are datorii uriaşe către Gigi Becali. Conform declaraţiei de avere depuse anul trecut, în decembrie, clubul din Ghencea are 10 milioane de euro datorii către finanţatorul ei.

UEFA a plătit Stelei, marţi, 4,5 milioane de euro, bani rezultaţi din market-pool, pentru ediţia 2012-2013 a Europa League. Mulţi se vor gândi că aceşti bani vor fi îndeajuns pentru plata salariilor. Teoretic, pentru că practic, Steaua are datorii către Gigi Becali, finanţatorul clubului care în prezent e în închisoare. La rândul lui, patronul a acumulat foarte multe cheltuieli cu aceste procese (plata avocaţilor, sume de mii de euro), dar mai ales e strâns cu uşa de organele statului pentru a achita datoriile uriaşe înregistrate de firmele sale.

“Jucătorilor li se vor plăti jumătate din restanţe şi la fel şi angajaţilor. De abia luna viitoare, când se vor încasa 3,3 milioane de euro din drepturile TV de la LPF se va plăti şi restul. Steaua va primi această sumă imediat ce Comitetul Executiv al FRF se va întruni pentru validarea rezultatelor din acest sezon. De asta a şi spus managerul că jucătorii vor fi cu banii la zi până la reunirea echipei de pe 14 iunie şi nu luna aceasta”, a declarat o sursă ProSport, care a precizat că, în prezent, contul Stelei este aproape gol.

În ultimul an, Gigi Becali a fost tras în jos din punct de vedere financiar de multe firme pe care le deţine, chiar şi prin interpuşi. Cea mai mare gaură e dată de Avicola Iaşi, în care patronul a investit 15 milioane de euro, iar acum e în insolvenţă şi cu mari datorii către stat.

Apoi, Uzina Mecanică Drăgăşani, unde Becali deţinea acţiuni care valorau la începutul anului 1,9 milioane de euro se află în executare silită! Practic, Becali a pierdut numai din aceste două afaceri milioane de euro!
Steaua rămâne singurul business de succes al latifundiarului din Pipera, dar ca afacerea să fie profitabilă în continuare, echipa trebuie să se califice anul acesta fie în grupele Champions League, fie în grupele Europa League.

12.490.000 de euro a obţinut Steaua în acest sezon din tot ce înseamnă participarea în UEFA Europa League

Vezi si

Patru arbitri români vor oficia la EURO 2024, în frunte cu Istvan Kovacs

Patru arbitri români, în frunte cu Istvan Kovacs, vor oficia la Campionatul European de fotbal …