Wednesday , February 8 2023

Gigi Becali si-a vandut Palatul

palat-becali

Sub presiunea creditorilor, GIGI BECALI se pare că ar fi vândut palatul din Aleea Alexandru, pe care l-a cumpărat în 2006. Clădirea nu mai are în prezent bodyguarzi, iar unul dintre foştii agenţi de pază spune că a fost cumpărată de Cosmin Olăroiu.

Sintagma “Palatul lui Gigi Becali” pare să fi devenit una de domeniul trecutului, impozanta clădire situată pe Aleea Alexandru schimbându-şi recent proprietarul. Problemele financiare ale lui Becali, plus necalificarea Stelei în grupele Ligii Campionilor (în cazul prezenţei în grupe clubul ar fi încasat 20.000 euro), l-au determinat pe acesta să pună în aplicare soluţia extremă pe care o viza de mai multă vreme.

GIGI BECALI a anunţat în urmă cu câteva luni că ar vinde palatul şi că ar vrea pe el aproximativ 9 milioane de euro. Potrivit ziarulring.ro, presiunea creditorilor şi preţurile de pe piaţa imobiliară l-au făcut pe Becali să fie de acord şi cu suma de 5 milioane.

Datoriile s-au acumulat, iar unul dintr creditorii de nădejde pentru Gigi Becali a fost Cosmin Olăroiu. Potrivit sursei citate, a venit momentul ca Oli să vrea să-şi recupereze banii, iar tranzacţia s-ar fi finalizat deja.

Nu se ştie exact câţi bani a dat Olăroiu pe imobil, dacă l-a luat integral în contul datoriilor pe care le avea GIGI BECALI, dacă a plătit doar o diferenţă, dacă a devenit unicul proprietar sau l-a cumpărat împreună cu vechiul prieten Gino Iorgulescu.

Cert este că angajaţii lui Becali au dispărut din zonă, iar momentan, nimeni nu mai are grijă de palat. “Am auzit că l-a luat Olăroiu. Face restaurant de lux. Gata. Noi plecăm acasă, am fost informaţi că nu mai lucrăm aici”, s-a confesat unul dintre bodyguarzii palatului către o sursă ziarulring.ro.

Palatul din Aleea Alexandru este o copie a Palatului Rodin, din Paris, şi a fost construit în 1920 de avocatului Iancu Manu după căsătoria cu Zeta Cantacuzino. În 1932 a fost cumpărat de industriașul Max Auschnit. După naționalizarea din 1948, palatul a fost reședința primului ministru Petru Groza, casă de oaspeți și, mai târziu sediul ambasadei Argentinei. Fostul palat Auschnit de pe Aleea Alexandru, numărul 1, are o suprafată locuibilă de 2.000 mp și o grădină de 3.000 mp. Suprafața totală a domeniului este de 5.200 mp.

Gigi Becali a plătit pentru achiziționarea clădirii și a terenului 7.000.000 euro.

romaniatv.net

 

Vezi si

Juniorul Suceava s-a clasat pe locul 4 la Brașov Indoor Cup

Grupa de 2011, pregătită de Ovidiu Vranău, a ratat de puțin podiumul, după ce a …

One comment

  1. “Saracul” Jiji. In spatele gratiilor, nu mai poate face smecherii, Steaua nu s-a mai calificat in grupele UCL, iar acum este nevoit sa-si vand palatul.