Friday , April 26 2024

Gica Popescu si-a depus candidatura la sefia FRF

gica_popescu

Fostul internaţional Gheorghe Popescu şi-a depus, vineri, dosarul de candidatură la preşedinţia Federaţiei Române de Fotbal, declarându-se încrezător în şansele sale pentru câştigarea alelegerilor, chiar dacă nu cunoaşte exact numărul de votanţi pentru 5 martie.

“E totul în regulă. Nu s-a validat dosarul, doar l-am depus, s-a sigilat plicul cu documente şi urmează a fi analizate. Nu am avut emoţii, am avut parte de altele de-a lungul carierei, dar am punctat momentul. Sunt foarte optimist, dacă nu aş fi fost nu aş fi intrat în această competiţie. Ceilalţi candidaţi sunt oameni pe care îi tratez cu maxim respect, au şansa lor pentru că altfel nu ar fi intrat în competiţie. Sper în continuare ca această competiţie să aibă la bază respectul, ceea ce nu s-a întâmplat până acum. Nu voi ezita niciodată să implementăm lucrurile interesante din programul dânşilor, dacă voi reuşi să câştig alegerile. Trebuie să urmărim interesul fotbalului, nu orgoliul personal”, a declarat Popescu la sediul Federaţiei Române de Fotbal.

Candidatul şi-a exprimat doriniţa ca alegerile din 5 martie să se desfăşoare într-un mod corect, fiind convins că se va afla numărul membrilor afiliaţi în cadrul Adunării Generale: “Habar nu am câţi votanţi vor fi însă. Nu mi-e teamă că ar exista contestaţii din această pricină. Nu mi-e teamă de nimic. Eu doresc să se desfăşoare corect aceste alegeri şi nu am de ce să gândesc altfel şi până la urmă membrii afiliaţi să-şi aleagă persoana care doresc să îi reprezinte în următorii patru ani. Probabil că vom şti numărul membrilor în Adunarea Generală”.

Întrebat dacă are emoţii în legătură cu sentinţa din Dosarul Transferurilor, în care este inculpat, Popescu a spus că are răbdare până la 25 februarie. “Am stat 9 ani de când a început, haideţi să mai avem răbdare o săptămână. Pe 25 vom afla verdictul”, a răspuns Popescu.

La alegerile pentru preşedinţia FRF, programate în 5 martie, şi-au mai anunţat candidatura până acum fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Vasile Avram, preşedintele FR de Minifotbal, Răzvan Burleanu, fostul fotbalist Marcel Puşcaş, fostul internaţional Gheorghe Popescu, fostul jucător al echipelor Dinamo şi Rapid Octavian Popescu şi fostul preşedinte al cluburilor Poli Timişoara şi Ceahlăul Piatra Neamţ, Gheorghe Chivorchian. De asemenea, fostul jucător dinamovist Sorin Răducanu a afirmat că intenţionează să candideze la şefia FRF.

Actualul conducător al federaţiei, Mircea Sandu, a anunţat că nu îşi mai doreşte încă un mandat la şefia instituţiei, dar a precizat că îl sprijună pe Gheorghe Popescu la alegeri.

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …