Thursday , March 28 2024

Gică Popescu, condamnat cu EXECUTARE cu doar o zi înaintea alegerilor de la FRF

gica-popescu

Gică Popescu candidează pentru a doua oară la preşedinţia Federaţiei Române de Fotbal (FRF), după alegerile din 2005, pe care le-a pierdut în faţa lui Mircea Sandu. Cu o zi înainte de alegerile FRF, Popescu a fost condamnat cu la trei ani şi o lună CU EXECUTARE în DOSARUL TRANSFERURILOR.

DOSARUL TRANSFERURILOR i-a adus lui Gică Popescu o condamnare DE TREI ANI ŞI O LUNĂ CU EXECUTARE chiar cu o zi înainte de alegerile pentru funcţia de preşedinte al FRF.

Gică Popescu s-a născut pe 9 octombrie 1967, la Calafat, judeţul Dolj şi a început fotbalul la echipa oraşului natal, Dunărea. A debutat în Divizia A la formaţia Universitatea Craiova, pe 9 iunie 1985, în meciul cu FC Braşov, scor 1-0. A evoluat la Universitatea pînă în anul 1990, cu o întrerupere de un retur, în anul 1988, cînd a jucat la Steaua.

Între anii 1990 şi1994 a evoluat 83 de meciuri şi a înscris 18 goluri la formaţia olandeză PSV Eindhoven, cucerind două titluri ale Olandei, iar după o jumătate de sezon petrecută la echipa engleză Tottenham Hotspur, unde a jucat 23 de partide şi a marcat 3 goluri, a semnat în 1995 cu FC Barcelona, unde a activat pînă în 1997. Desemnat căpitan al echipei catalane, pentru care a disputat 68 de jocuri şi a avut 9 reuşite, Popescu a câştigat cu aceastã formaţie Cupa Cupelor şi Cupa Spaniei.

S-a transferat în 1997 la gruparea turcă Galatasaray Istanbul, cu care a cucerit trei titluri de campion, două Cupe ale Turciei, Cupa UEFA şi Supercupa Europei. Popescu a jucat 109 meciuri şi a înscris 5 goluri pentru Galatasaray.

Din anul 2001 s-a transferat la formaţia italiană Lecce, iar în vara anului 2002 a revenit în ţară, pentru a juca la formaţia Dinamo Bucureşti. Popescu şi-a reziliat contractul cu gruparea din Şoseaua Ştefan cel Mare în luna noiembrie 2002, după numai câteva etape, semnând în luna ianuarie 2003 un contract cu clubul din prima ligă germană Hannover 96, înţelegere pe care şi-a reziliat-o la sfârşitul sezonului 2003, când s-a retras din activitate.

A fost declarat de şase ori cel mai bun jucător român, în anii 1989, 1990, 1991, 1992, 1995, 1996.

Gică Popescu a intrat în atenţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie în 2008, ulterior fiind trimis în judecată alături de Gheorghe Nețoiu, Victor Becali, Ioan Becali, Mihai Stoica, George Copos, Jean Pădureanu şi Cristian Borcea pentru ilegalităţi comise în transferul mai multor fotbalişti. Popescu a fost acuzat că a primit un comision de un milion de dolari în urma transferului lui Florin Bratu de la Rapid la Galatasaray Istanbul, venit pentru care a plătit ulterior impozitul aferent.

La alegerile pentru preşedinţia FRF care vor avea loc în cadrul Adunării Generale din 5 martie, s-au inscris şase candidaţi: Gheorghe Popescu, Gheorghe Chivorchian, Vasile Avram, Marcel Puşcaş, Răzvan Burleanu şi Sorin Răducanu. Altor doi candidaţi, Paul Zarna şi Octavian Popescu, le-au fost respinse dosarele deoarece nu au îndeplinit condiţiile obligatorii din statutul FRF.

Actualul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, a anunţat că nu mai doreşte încă un mandat la şefia instituţiei, dar îl sprijină la alegeri pe fostul internaţional Gheorghe Popescu.

 

 

Vezi si

LPS Suceava se menține pe podium în Liga Elitelor U14

LPS Suceava a rămas pe podium în Liga Elitelor U14, după ce a câștigat derbyul …