Thursday , March 28 2024

George Copos, urmărit penal pentru plagiat. Gică Popescu, audiat ca martor

George Copos, fostul finanțator al echipei de fotbal Rapid, este urmărit penal pentru plagiat. Gheorghe Popescu, fostul căpitan al echipei naționale de fotbal, a fost audiat ca martor în acest dosar, pentru că au fost colegi de cameră, informează digi24.ro

copos

Potrivit Comisiei de Etică a Universităţii Bucureşti, cartea pe teme istorice semnată în închisoare nu este originală. Pasaje întregi au fost copiate după lucrarea de disertaţie susţinută de un istoric în 2005. Cartea se numește „Alianțe matrimoniale în politica principilor români din Țara Românească și Moldova în secolele XIV-XVI”.

Deocamdată, copiatul i-a adus lui George Copos 30 de zile de libertate, însă cel mai probabil nu va plăti pentru asta pentru că istoricul nu vrea să depună plângere.

Volumul publicat de George Copos în anul 2014 a fost analizat de trei profesori universitari. Concluzia lor: „Comisia consideră că avem de-a face cu un tip de plagiat subtil, realizat prin copiere deghizată şi repovestire. Nu este vorba despre un clasic copy-paste”, a declarat Marian Popescu, preşedintele Comisiei de Etică.

Fostul finanţator al Rapidului a scris după gratii 5 cărţi în 13 luni şi astfel a beneficiat de o reducere de cinci luni a pedepsei.

În martie 2014, George Copos a fost condamnat la 3 ani și 8 luni cu executare în dosarul Transferurilor. În august, fostul finanțator al Rapidului a fost condamnat la încă patru ani de închisoare cu executare în dosarul Loteria I.

În mai 2015, el a fost eliberat condiționat pentru că a executat fracţia de pedeapsă prevăzută în mod obligatoriu de lege, a fost disciplinat, stăruitor în muncă şi a dat „dovezi temeinice de îndreptare”, a arătat Tribunalul Bucureşti în motivarea deciziei de punere în libertate.

Vezi si

LPS Suceava se menține pe podium în Liga Elitelor U14

LPS Suceava a rămas pe podium în Liga Elitelor U14, după ce a câștigat derbyul …