Friday , April 19 2024

George Copos, cercetat pentru spalare de bani în Europa

copos

Omul de afaceri George Copos, inculpat în Dosarul Transferurilor din fotbalul românesc, este cercetat pentru spălare de bani şi în Europa.

Autorităţile din Liechtenstein au trimis Ministerului Justiţiei din România o solicitare privind mai multe informaţii despre patronul Rapidului, George Copos. Din primele informaţii furnizate de România TV, Copos este cercetat în micuţul principat pentru spălare de bani.

Ministerul Justiţiei a transmis cererea la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde se judecă Dosarul Transferurilor, dosar în care George Copos, alături de alte nume grele din fotbal, a fost condamnat la ani grei de închisoare.

Patronul Rapidului, fraţii Ioan şi Victor Becali, Jean Pădureanu, Cristi Borcea, Mihai Stoica, Gigi Neţoiu şi Gică Popescu, au fost acuzaţi că au prejudiciat statul cu 1,5 milioane de dolari şi cluburile de fotbal cu peste 10 milioane de dolari ca urmare a transferurilor a 12 jucători, ei fiind găsiţi vinovaţi la capătul unui proces care a durat şapte ani şi a adunat peste 43 de termene.

Iniţial ei au fost achitaţi de prima instanţă, pentru ca apoi Curtea de Apel să îi pedepsească după cum urmează: Ioan Becali – 8 ani închisoare, Victor Becali – 7 ani închisoare, Cristian Borcea – 7 ani închisoare, George Copos – 5 ani închisoare, Mihai Stoica – 4 ani închisoare, toţi cu executare, Jean Pădureanu, Gigi Neţoiu şi Gică Popescu câte 3 ani de închisoare, cu suspendare. Cei opt au declarat recurs, iar Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie are, practic, ultimul cuvânt în acest dosar.

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …