Tuesday , April 30 2024

Gata cu vacanța! Handbaliștii suceveni reiau pregătirile pentru partea secundă a Ligii Naționale

Reunirea lotului celor de la CSU Suceava este programată mâine, la ora 17.00, în sala Liceului cu Program Sportiv. “Primele trei zile sunt destinare reacomodării de efort, după care, începând de săptămâna viitoare, vom urma un program mai intens. Ne-am dori să facem și un cantonament centralizat, dar acest lucru depinde de banii pe care îi vom avea la dispoziție”, a precizat antrenorul Adi Chiruț. La sfârșitul lunii ianuarie, universitarii au fost invitați să participe la un turneul de meciuri amicale la Iași 

Handbal.-CSU-Suceava

Final de vacanță pentru componenții echi­pei locale de handbal CSU Suceava, universitarii urmând să reînceapă la mijlocul acestei saptămâni antrenamentele în vederea părții secunde a Ligii Naționale. La apelul pe care antrenorii Adi Chiruț și Iulian Andrei îl vor da mâine, la ora 17.00, în sala LPS, sunt așteptați toți cei 16 componenți ai lotului, inclusiv interul Adi Târzioru, care revine după o accidentare. Până la primul meci oficial, programat pe 4 februarie, Burlacu și compania se vor antrena cel mai probabil doar în municipiul Suceava, unde vor alterna antrenamentele fi­zice cu ședințele de pregătire în sala de forță. Tot în această perioadă, universitarii inten­ționează să dispute și câteva meciuri de verificare, primele teste urmând să aibă la sfârșitul acestei luni în cadrul unui turneu amical organizat la Iași.

“Primele trei zile sunt destinare reacomodării de efort, după care, începând de săptămâna viitoare, vom urma un program mai intens. Ne-am dori să facem și un cantonament centralizat, dar acest lucru depinde de banii pe care îi vom avea la dispoziție. Vrem să facem și câteva meciuri amicale înainte de reluarea campionatului și chiar am primit o invitație de a participa la sfârșitul lui ianuarie la un turneu la Iași. Sperăm să o putem onora”, a declarat antrenorul Adrian Chiruț. Vor forța accederea în play-off Tehnicianul a precizat că formația suceveană va forța accederea în play-off, universitarii fiind în acest moment la doar două puncte de locul 8.

“Mai avem zece meciuri din sezonul regulat și sper să terminăm cât mai sus în clasament. Unele dintre ele vor fi decisive, mă refer la cele cu Vaslui, Focșani și Satu Mare. De asemenea, este foarte important să câș­tigăm cât mai multe puncte pe teren propriu, unde, chiar dacă vom întâlni echipe care sunt pentru noi în clasament, avem șanse la victorie. Important este să avem toți jucătorii apți, să nu mai apară accidentări”, a adăugat Adrian Chiruț. CSU Suceava va relua Liga Națională de handbal masculin cu o deplasare infernală pe terenul celor de la HC Dobrogea Sud Constanța, a doua clasată în pauza de iarnă. După prima parte a campionatului, echipa antrenată de Adi Chiruț și Iulian Andrei ocupă locul 9 în clasament, cu 7 victorii în 16 etape. (Dănuț CHIDOVET)

Vezi si

Şase canotori suceveni au câștigat în acest week-end medalii de aur la Campionatul European din Ungaria

România a cucerit în premieră o medalie de aur în proba masculină de dublu vâsle …