Friday , March 29 2024

“Galben-verzii” merg încrezători la Brăila

 “Odată cu victoria de Academica, băieții au prins curaj. A fost o situația mai specială la club în această săptămână, dar avem un lot valoros, avem toți jucătorii apți, iar dacă vom fi concentrați 100%, cu siguranță ne vom întoarce cu un rezultat bun de la Brăila”, a declarat antrenorul Bogdan Tudoreanu, înaintea meciul de mâine. “Suntem la un punct de Dacia Unirea în clasament și trebuie să câștigăm dacă vrem să ne îndeplinim obiectivul. E practic un meci de șase puncte. Cu o victorie, urcăm pe locul 8”, a adăugat mijllo­cașul Cornel Căinari. Aprobarea bugetului echipei locale de fotbal va fi supusă la vot în sedința de astăzi a Consiliului Local 

 Foresta - conferinta

Foresta a prins curaj după victoria cu Acade­mi­­ca Clinceni, prima din 2017. Chiar dacă au o serie de șapte înfrângeri consecutive în deplasare, iar în această săptămână au efectuat doar două antrenamente, “galben-verzii” sunt încrezători că pot scoate un rezultat pozitiv din meciul pe care îl au programat mâine, pe terenul Daciei Unirea Brăila, în cadrul etapei a 28-a din Liga a II-a.

“Ne așteaptă un meci dificil. Brăila este o echipă bună pe teren propriu, unde a bătut formații grele precum UTA sau FC Brașov. Are și unul dintre cei mai buni antrenori din Liga a II-a, în persoana lui Alin Pânzaru, e o echipă care pune presiune pe adversar, dar sperăm să ne închidem cum trebuie și să nu le dăm posibilitatea gazdelor să mar­cheze. Stiu că venim după șapte înfrângeri la rând în deplasare, dar cred că, odată cu victoria de sâmbătă, băieții au prins încredere. A fost o situația mai specială la club în această săptămână, am făcut doar două antrenamente, dar avem un lot ­va­­­­loros, avem toți jucătorii apți, iar dacă vom fi concentrați 100%, cu siguranță ne vom întoarce cu un rezultat bun de la Brăila”, a declarat, ieri, antrenorul principal al Forestei, Bogdan Tudoreanu.

Căinari: “E un meci de șase puncte”

Cornel Căinari consideră că me­ciul de sâmbătă este unul de șase puncte, în condițiile în care, o victorie la Brăila ar urca formația suceveană pe locul 8 în clasament, în limitele obiectivului fixat la începutul sezonului. “Este clar că ne așteaptă un meci greu, dar suntem încrezători că vom scoate un rezultat bun la Brăila. Suntem la un punct de Dacia Unirea în clasament și trebuie să câștigăm dacă vrem să ne îndeplinim obiectivul. E practic un meci de șase puncte. Cu o victorie am trece peste Brăila în clasament, am urca astfel pe locul 8, adică în obiectiv”, a declarat mijlocașul Forestei.

La rândul său, Vlad Stănescu consideră că “galben-verzii” sunt avantajați de faptul că au jucat în runda precedentă, în vreme ce brăilenii au stat. “Si eu sunt încrezător, mai ales că am legat două victorii, cu Vâlcea, la masa verde, și cea cu Academica Clin­ceni. Avem avantajul că noi am jucat în runda trecută, în vreme ce brăilenii au stat. I-am bătut și în tur, așa că nu avem motive să nu mergem cu încredere totală la Brăila”, a precizat Vlad Stă­nescu.

Astăzi le poate fi aprobat bugetul

Cu datorii la fisc și cu sala­­riile neachitate de la jumătatea lunii ianuarie, conducerea gru­pării de pe Areni își pune spe­ranțele în Consiliul Lo­cal, care poate readuce Foresta pe linia de plutire dacă aprobă în șe­dința de azi bugetul de 1.500.000 de lei promis echipei de fotbal pe 2017. “Galben-verzii” sunt la mâna consilierilor locali.

“Proiectul este depus și avem semnale dinspre Pri­mărie că se vor rezolva și problemele cu banii. Sper ca lucrurile să intre pe un făgaș normal, iar băieții să-și poată primi o parte din restanțe mai ales că vine și Paștele. Ba­remul de arbitraj de la meciul cu Clinceni și masa jucătorilor le-au plătit din re­surse proprii. Mai rămâne să rezolvăm problema cu Fiscul, unde am făcut demersuri să ne fie reeșalonate datoriile”, a precizat Bogdan Tudoreanu, care este și membru în Consiliul de Administrație al clubului Foresta Suceava.

Delegația suceveană va pleca în această dimineață spre Brăila, cu un mijloc de transport asigurat de fir­ma Tarsin. (Dănuț CHIDOVET)

 

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …