Thursday , April 25 2024

Gabriela Ruse – Marta Kostyuk s-au calificat în semifinalele de dublu de la Australian Open

Perechea româno-ucraineană Gabriela Ruse/Marta Kostyuk s-a calificat, miercuri, la Melbourne, în semifinalele probei feminine de dublu de la Australian Open, primul de Grand Slam al anului, după ce le-au învins pe favoritele numărul patru, Storm Hunter (Australia)/Elise Mertens (Belgia), cu 7-6 (8/6), 2-6, 6-4.

Ruse şi Kostyuk, la cea mai bună performanţă a lor la un turneu de Grand Slam, au obţinut victoria după două ore şi jumătate de joc.

Perechea româno-ucraineană aa fost condusă cu 2-0, dar a reuşit să revină şi să trimită primul set în tiebreak, unde s-a impus cu 8-6, după ce adversarele au avut 5-2. Hunter şi Mertens s-au impus clar în actul secund, cu 6-2, după ce Ruse şi partenera sa au câştigat primele două ghemuri ale setului. În decisiv, Ruse şi Kostyuk au început cu break, apoi s-au desprins la 5-2, reuşind să câştige cu 6-4.

Perechea Ruse/Kostyuk şi-a asigurat un cec de 210.000 de dolari australieni şi 780 de puncte WTA la dublu, iar în semifinale vor întâlni principalele favorite, cehoaicele Barbora Krejcikova şi Katerina Siniakova, care sunt deţinătoarele titlului la Melbourne.

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …