Friday , March 29 2024

FRH a votat o nouă variantă pentru finalizarea sezonului, una în care CSU Suceava va evolua direct la turneul final

Conform noii scheme, la turneul final, programat pe 19 și 20 iunie, echipa suceveană va întâlni CSM Alexandria, iar în cazul unei victorii câștigătoarea meciului dintre Szejke Odorheiu Secuiesc – Unirea Sânnicolau Mare . “Prelungirea stării de carantină la Suceava ne pune în imposibilitatea de a reîncepe antrenamentele la jumătatea lunii mai, în același timp cu contracandidatele noastre. Din acest punct de vedere suntem dezavantajați clar”, se plânge antrenorul Adrian Chiruț

Federația Română de Handbal se încăpățânează să termine sezonul competițional 2019/2020 pe teren, chiar și în lipsa unor aprobări ale autorităților.

Întrunit la începutul acestei săptămâni, într-o ședință online, Consiliul de Administrație al FRH, a votat o nouă variantă de finalizare a Diviziei A la handbal masculin, competiție în care este angrenată și echipa CSU Suceava.

Astfel, lupta pentru cele două locuri promovabile direct în Liga Națională a fost scurtată și mai mult, cele opt echipe rămase în cursă urmând să evolueze direct la turneul final, pe 19 și 20 iunie.

Conform schemei din regulament, prima zi programează meciurile: CSU Suceava – CSM Alexandria, Szejke Odorheiu Secuiesc – Unirea Sânnicolau Mare, CSM Medgidia – CSM Botoșani și CSM Oradea – Universitatea Cluj. A doua zi se vor confrunta câștigătoarele duelurilor CSU Suceava – CSM Alexandria cu Szejke Odorheiu Secuiesc – Unirea Sânnicolau Mare, și CSM Medgidia – CSM Botoșani cu CSM Oradea – Universitatea Cluj. Învingătoarele vor primi automat biletele pentru Liga Națională, în timp ce învinsele vor avea o ultimă șansă de promovare, în cadrul barajului, programat între 28 și 30 iunie.

“Nu pot spune că este o variantă care să ne convină pentru că ne regăsim pe aceeași jumătate de tablou cu două dintre cele mai puternice echipe din eșalonul secund, este vorba de CSM Alexandria și Szejke Odorheiu Secuiesc. Suntem cu toții nerăbdători să reluam activitatea, dar prelungirea stării de carantină la Suceava ne pune în imposibilitatea de a reîncepe antrenamentele la jumătatea lunii mai, în același timp cu contracandidatele noastre. Din acest punct de vedere suntem dezavantajați clar pentru avem un obiectiv de îndeplinit: promovarea în prima ligă”, a spus antrenorul Adi Chiruț.

CSU Suceava a ajuns la turneul final al Diviziei A la handbal masculin din postura de ocupantă a primului loc în Seria A. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …