Monday , April 29 2024

FRF, prima REACŢIE OFICIALĂ după DEZASTRUL cu Turcia

meci

Federaţia Română de Fotbal a ţinut să mulţumească celor 44.537 de “spectatori fantastici” pentru modul în care au susţinut selecţionata ţării noastre în timpul meciului pierdut în faţa Turciei (0-2), marţi, pe Arena Naţională.

“Mulţumim din suflet tuturor celor care, încă o dată, i-au susţinut pe tricolori într-o manieră admirabilă şi ne pare rău că au plecat dezamăgiţi de la stadion. Îi asigurăm însă că fotbaliştii pregătiţi de Victor Piţurcă vor lupta până la capăt şi că, aşa cum a fost cazul şi până acum, vor da tot ce e mai bun pentru a ajunge la play-off şi, de ce nu?, la turneul final, aducând astfel tuturor fanilor naţionalei bucuria pe care aceştia o merită”, precizează FRF.

Meciul dintre România şi Turcia a fost al 644-lea din palmaresul tricolorilor (al 264-lea pe teren propriu), încheiat cu a 197-a înfrângere (a 48-a pe teren propriu). A 25-a confruntare cu Turcia a însemnat şi a 5-a înfrângere a României în acestei formaţii. Al 10-lea joc disputat de tricolori pe Arena Naţională a fost de rău augur, România suferind a doua înfrângere pe noul stadion, ambele în partide oficiale.

Acesta a fost cel de-al doilea meci al României arbitrat de norvegianul Svein Oddvar Moen, precedentul fiind ‘amicalul’ cu Elveţia (1-0), disputat pe 30 mai 2012. A fost, de asemenea, al 11-lea meci al naţionalei ţării noastre condus de un norvegian, înregistrând a treia înfrângere.

La meciul cu Turcia, steliştii Cristian Tănase şi Ciprian Tătăruşanu au bifat selecţiile cu numărul 30, respectiv 20. Totodată, fundaşul Răzvan Raţ a disputat cu această ocazie al 91-lea meci pentru România, egalându-l în clasamentul all-time pe Bogdan Stelea, portarul cu cele mai multe jocuri în istoria naţionalei ţării noastre.

Vezi si

FCSB e noua campioană a României la fotbal 

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, …