Friday , March 29 2024

FRF i-a închis Forestei și ultima portiță spre Liga a II-a

Federația Română de Fotbal a admis că numărul echipelor participante în viitorul sezon al Ligii a II-a ar putea crește, doar că nu vor fi acceptate mai mult de cinci echipe din Liga a III-a. Gruparea de pe Areni a propus inițial să promoveze și echipele clasate pe locul 2 în Liga a III-a, iar eșalonul secund să cuprindă din toamnă două serii a câte 14 formații. “Galben-verzii” nu vor putea profita nici de un eventual abandon al celor de la Aerostar, care au anunțat că se confruntă cu mari probleme financiare, motiv pentru care iau în calcul să nu înscrie în Liga a II-a

Federația Română de Fotbal a luat o decizie asupra modului în care se va încheia sezonul 2019/2020 al Ligii a II-a. Astfel, în urma consultării cu oficialii cluburilor participate, s-a decis ca primele șase clasate în acest moment să dispute un play-off, în care vor intra cu punctele înjumătățile, iar restul formațiilor să intre în vacanță, fără să retrogradeze nimeni.

FRF a anunțat că numărul echipelor care vor participa în viitorul sezon al Ligii a II-a ar putea crește la 23, doar că nu vor fi acceptate mai mult de cinci echipe din Liga a III-a, adică doar acelea care au obținut promovarea pe teren.

Prim acest ultim anunț, Forestei i-a fost închisă și ultima portiță spre Liga a II-a, care a propus în zadar să promoveze și echipele clasate pe locul 2 în Liga a III-a, iar eșalonul secund să cuprindă din toamnă două serii a câte 14 formații.

Aerostar ia în calcul neînscrierea în Liga a II-a. Foresta nu ar putea profita de situație

Frustarea este cu atât mai mare pe Areni, cu cât Aerostar Bacău, formația care a promovat în detrimentul Forestei, a anunțat că se confruntă cu mari probleme financiare, motiv pentru care ia în calcul să nu înscrie în Liga a II-a.

Președintele clubului băcăuan, Doru Damaschin, a precizat, într-un comunicat oficial că nu este entuziasmat de promovarea prematură a Aerostarului și a prezentat o serie de motive financiare din cauza cărora băcăunii riscă să nu participe în eșalonul secund.

”Din cauza instituirii stării de urgență și odată cu aceasta și a măsurilor adoptate, prezente și viitoare, campionatul ligii a III a nu se mai joacă.

În legătură cu acest aspect, Comitetul Executiv al FRF a hotărât ca din Liga a III-a, Seria I, să promoveze în Liga a II-a, Clubul Sportiv Aerostar, care după etapa a XVI-a de când meciurile nu se mai joacă, era pe primul loc, la o distanță de 7 puncte față de ocupanta locului 2, Foresta Suceava.

Vă mărturisesc că această veste nu m-a entuziasmat precum ar fi făcut-o în alte circumstanțe și vă voi spune și de ce:

  1. Fiind doar o măsură stabilită pe fondul pandemiei, echipele jucând doar 16 etape, această promovare nu a fost obținută în totalitate pe teren, de aceea, promovarea noastră este și va fi mereu contestabilă. În aceste împrejurări, dacă tot nu se mai joacă, o anulare a ediției de campionat 2019-2020 ar fi fost măsura înțeleaptă.
  2. Un alt aspect care, de fapt, constituie principalul motiv care ne face să fim moderați în entuziasm este ingrijorarea privind încotro merge economia mondială și în particular industria de aviație.În industria de aviație activează și sponsorul nostru principal, Societatea Aerostar.
    În contextul instalării pandemiei, industria aeronautică a înregistrat scăderi ale vânzărilor cu 40%-60%. Pe acest trend descendent al cifrei de afaceri, se înscrie și compania Aerostar S.A.

Ce înseamnă asta?
Mulți cunoașteți că nivelul de sponsorizare pe care îl poate oferi o societate depinde de doi factori:
a) Vânzarile (cifra de afaceri);
b) Profitul.
Acești parametrii vor fi brusc și dramatic diminuați pentru următorii 2-3 ani de zile.

Consecința pentru club?
O diminuare la fel de dramatică a surselor de finanțare a clubului în perioada următoare de 2-3 ani de zile.
Pe lângă acest aspect va mai apărea ceva:
Creșterea estimată a costurilor de participare în Liga a II-a (legată tot de pandemie).
Din acest punct de vedere, trebuie să mai aflăm informații despre modul de organizare a campionatului viitor din liga a II a.

Având în vedere cele deja precizate, puteți observa cum Clubul Sportiv va fi supus la două presiuni contrare: scăderea surselor de finanțare din sponsorizări, care reprezintă baza veniturilor noastre și creșterea costurilor de participare în Liga a II-a.

Așadar, problema care a apărut odată cu noul virus COVID-19 este cum să construim un buget care să ne permită să funcționăm pe termen mediu și lung.

Luând în calcul toți acești factori, noi, conducerea, nu am găsit până acum acea strategie de activitate sustenabilă a clubului. De aceea, nu ne pripim, ci analizăm modul în care vom proceda pe viitor.

Cert este că avem nevoie de o restructurare a Clubului, pentru a asigura continuitatea activităților acestuia.
Noi nu dorim să amăgim suporterii spunându-le că totul va fi bine și că vom avea aceleași venituri pe care le-am avut în anii precedenți.
Conform politicii noastre de dezvoltare, vom acționa în continuare numai în limitele posibilităților noastre.

Din această cauză, este posibil orice: chiar neînscrierea echipei în ediția viitoare a campionatului Ligii a II-a. Dar o decizie finală vom lua după ce cunoaștem cu precizie cum va fi organizată competiția din liga secundă.

Conform regulamentului, Foresta nu va putea profita de un eventual abandon al Aerostarului. “Nu vrea să se înțeleagă că ne bucurăm de acest anunț, pentru că, potrivit ROAF, nu promovează locul 2. Dacă Aerostar nu se va înscrie în Liga a II-a, pentru noi, frustarea ar fi și mai mare”, a recunoscut președintele Forestei, Andrei Ciutac. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

LPS Suceava se menține pe podium în Liga Elitelor U14

LPS Suceava a rămas pe podium în Liga Elitelor U14, după ce a câștigat derbyul …

No comments

  1. mi

    forta foresta