Tuesday , March 19 2024

FRF a prelungit termenul de depunere a dosarelor pentru certificarea la Liga a III-a

Foresta Suceava, Bucovina Rădăuți și Şomuz Fălticeni au răgaz până pe 19 iunie să îndeplinească condițiile necesare licențierii. Printre acestea se numără amenajarea unui teren secundar, numirea unui șef al centrului de copii și juniori cu Licență B și depunerea la FRF a unei garanții financiare de 20.000 de lei

Federația Română de Fotbal a decis miercuri, în urma întrunirii Comitetului Executiv, să prelungească termenul de depunere a documentelor necesare procesului de licențiere pentru Liga a III-a.

Hotărârea a venit ca urmare a solicitărilor cluburilor, care au anunțat că au nevoie de o perioadă de timp mai mare, dată fiind situația pricinuită de pandemia de coronavirus.

Foresta Suceava, Bucovina Rădăuți și Şomuz Fălticeni au timp acum să depună dosarul până pe data de 19 iunie.,

În cazul echipelor care promovează din Liga a IV-a, printre care s-ar putea afla și Siretul Dolhasca, acestea au obligația ca în termen de cel mult șapte zile de la disputarea meciului care a asigurat accederea în Liga a III-a să depună actele necesare.

Printre obligațiile cluburilor de Liga a III-a se numără prezentarea unei balanțe financiar-contabile echilibrate, omologarea unui teren secundar, în aceeași localitate, în afara celui principal, întocmirea unui regulament viabil de organizare și funcționare a clubului, numirea unui șef al centrului de copii și juniori care să aibă minim Licența B UEFA, precum și punerea la dispoziția FRF a unei garanții financiare de 20.000 de lei, care să poată fi executată în momentul în care cluburile încep să se acumuleze datorii.

Pentru că este prima dată când se cere un astfel de proces de certificare la Liga a III-a, FRF a decis ca echipele să nu fie sancționate pe plan sportiv dacă nu îndeplinesc condițiile de participare, ci doar financiar.

”Întrunit miercuri, 27 mai 2020, Comitetul Executiv al FRF a decis prelungirea termenului de depunere a documentelor necesare procesului de certificare pentru participarea în Liga 3, la solicitarea cluburilor.

Astfel, termenul a fost extins de la 5 iunie până la data de 19 iunie 2020. De asemenea, pentru cluburile care promovează din Liga 4 în Liga 3, acestea vor avea obligația de a depune documentația pentru certificare în termen de 7 zile calendaristice după desfășurarea ultimului joc de baraj pentru promovarea în Liga 3.

Luând în considerare Procedurile de lucru în vederea protejării membrilor afiliați și a angajaților FRF, cluburile solicitante vor transmite documentele anterior menționate prin poștă sau curier. Pentru evitarea oricărui dubiu vor fi considerate ca fiind depuse în termen toate documentele care au fost predate curierului sau oficiului poștal al expeditorului cel târziu la data de 19 iunie 2020.

Condițiile de participare la Liga 3, aprobate în Comitetul Executiv al FRF din data de 19 februarie, au menirea să furnizeze o competiție mai solidă, cu cât mai puține echipe retrase, să promoveze cluburile cu viziune strategică a performanței pe termen lung și să confere o siguranță financiară jucătorilor și antrenorilor.

Primul sezon, 2020/2021, va fi unul de tranziție, motiv pentru care nu vor fi aplicate sancțiuni sportive în cazul în care se va constata că nu se întrunesc condițiile de participare, ci doar sancțiuni financiare”, se precizează în comunicatul emis de Federația Română de Fotbal.

În cazul Ligii a III-a, sezonul 2019/2020 a fost ”înghețat”, iar echipele aflate pe primul loc în cele cinci serii promovează direct în Liga a II-a doar dacă au un avans mai mare de trei puncte față de locul secund. Aerostar Bacău (Seria I) și FCU Craiova (Seria  IV) au îndeplinit această condiție. În caz contrar, cele două prim clasate vor juca un baraj în dublă manșă, iar învingătoare accede în Liga a II-a. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

Simona Halep o va înfrunta pe Paula Badosa în meciul de revenire în circuit, la Miami

Simona Halep va evolua în prima manșă a turneului de 1000 de puncte de la …