Wednesday , April 24 2024

FRF a aprobat regulamentul de desfășurare a barajului de promovare în Liga a III-a

Campioana județului Suceava este repartizată în Regiunea Nord-Est și poate întâlni la baraj una dintre campioanele județelor Botoșani, Neamț, Iași, Bacău sau Vaslui

Federația Română de Fotbal a aprobat în ultima ședință a Comitetului Executiv regulamentul privind desfășurarea jocurilor de baraj pentru promovarea în Liga a III-a.

Astfel, campioana județului Suceava este repartizată în Regiunea Nord-Est și poate întâlni la baraj una dintre campioanele județelor Botoșani, Neamț, Iași, Bacău sau Vaslui.

Tragerea la sorți va avea loc în luna februarie, turul barajului urmând să aibă loc pe 17 iunie, iar returul pe 24 iunie.

AJF Suceava este obligată să comunice către Departamentul de Competiții al FRF, până pe data de 11 iunie, numele echipei calificată la barajul de promovare și să transmită copia Certificatului de Identitate Sportiv (CIS) al acesteia.

La barajul de promovare are dreptul să participe doar prima clasată la finalul campionatului Ligii a IV-a.

Altfel, în situația în care echipa campioană nu îndeplinește condițiile de participare la jocurile de baraj, deoarece nu deține personalitate juridică și/sau CIS, jocul de baraj în care era repartizată nu se va disputa adversara, dacă îndeplinește condițiile de participare, urmând să fie declarată câștigătoare.

La jumătatea sezonului, în Liga a IV-a suceveană, pe primul loc se află Viitorul Liteni, la egalitate de puncte cu Şomuzul Preutești, urmate la trei lungimi de campioana en-titre Juniorul Suceava.

Campioana județului Suceava nu a mai reușit să treacă de baraj din 2018, de la promovarea celor de la Şomuz Fălticeni în Liga a III-a. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

Patru arbitri români vor oficia la EURO 2024, în frunte cu Istvan Kovacs

Patru arbitri români, în frunte cu Istvan Kovacs, vor oficia la Campionatul European de fotbal …