Saturday , April 20 2024

FRF a aprobat componenţa celor două serii din Liga a II-a

 Rapid Suceava şi Bucovina Pojorâta vor evolua în Seria I, alături de alte 12 formaţii, printre care fostele prim-divizionare Rapid Bucureşti, Oţelul Galaţi şi Ceahlăul Piatra Neamţ. FCM Dorohoi a fost primită pe ultima sută de metri în campionat u la finalul viitorului sezon vor retrograda din Liga a II-a nu mai puţin de 11 echipe  

 Liga 2 - CEx [800x600]

Intrunit luni, Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a luat câteva decizii cu privire la viitorea ediţie de campionat a Ligii a II-a.

In primul rând, s-a aprobat componenţa nominală a celor două serii, cu menţiunea că echipele cu probleme financiare se pot retrage din competiţie până astăzi, urmând să fie reprimite în Liga a III-a. În caz contrar, de continuare în Liga a II-a şi pe parcurs de neprezentare, retragere sau excludere, împotriva acestora se vor aplica măsuri expreme, echivalente cu retrogradarea până în ultima ligă judeţeană.

De asemenea, gruparea FCM Dorohoi a fost înscrisă pe ultima sută de metri în Liga a II-a, iar Chindia Târgovişte şi FC Clinceni au făcut rocada în cele două serii, ilfovenii urmând să evolueze în Seria I.

Cele două reprezentante ale judeţului Suceava în Liga a II-a, Rapid CFR şi Bucovina Pojorâta vor juca în Seria I, formată din 14 formaţii.

Componenţa Seriei I din Liga a II-a:

1. Rapid Bucureşti

2. Oţelul Galaţi

3. Ceahlăul Piatra Neamţ

4. FC Clinceni

5. Gloria Buzău

6. Rapid Suceava

7. ASC Bacău

8. Dacia Unirea Brăila

9. FCM Dorohoi

10. CS Baloteşti

11. ACS Berceni

12. Farul Constanţa

13. Bucovina Pojorâta

14. Dunărea Călăraşi.

De asemenea, s-a aprobat ca viitoarea ediţie de campionat să conţină în prima fază un sezon regulat cu 26 de etape, în care se va juca după sistemul fiecare cu fiecare. La finalul acestuia, primele şase clasate se vor califica în play-off-ul pentru promovare, iar ocupantele locurilor 7-12 vor juca în play-out. Ocupantele locurilor 13 şi 14 vor retrograda direct în Liga a III-a încă de la finalul sezonului regulat. La finalul play-out-ului vor retrograda şapte echipe, câte trei din fiecare serie, plus una desemnată în urma unui baraj, în total 11 echipe.

Noul sezon al Ligii a II-a va debuta pe data de 29 august.

In aceiaşi sedinţă de luni, Comitetul Executiv al FRF a aprobat şi componenţa nominală a celor 5 serii din viitorul sezon al Ligii a III-a.

ACS Bucovina Rădăuţi va evolua în Seria I, alături de alte 14 formaţii.

 Componenţa Seriei I din Liga a III-a:

1. Stiinţa Miroslava

2. Sepsi Sfântu Gheorghe

3. Aerostar Bacău

4. Petrotub Roman

5. Cetatea Târgu Neamţ

6. Metalosport Galaţi

7. Bucovina Rădăuţi

8. CSM Paşcani

9. FC Zagon

10. Sporting Lieşti

11. CS Panciu

12. Atletico Vaslui

13. Speranţa Răuceşti

14. Inter Dorohoi

15. Ceahlăul II.

Va promova în eşalonul secund doar prima clasată din fiecare serie. Vor retrograda ocupantele locurile 15 şi 16 (unde este cazul), plus cea mai slabă echipă clasată pe locul 14. Noul sezon al Ligii a III-a va debuta pe 28-29 august.

Radu Vişan, noul secretar general al FRF

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a aprobat, cu majoritate de voturi, în şedinţa sa de luni, propunerea preşedintelui FRF, Răzvan Burleanu, ca Radu Vişan să fie noul secretar general al forului naţional, în locul lui Gheorghe Chivorchian.

Gabriel Bodescu va fi secretar general adjunct, tot în urma propunerii lui Burleanu.

Cu unanimitate de voturi a fost aprobat ca Radu Vişan să fie propus pentru a face parte din Comisia Asociaţiilor Naţionale şi Ciprian Paraschiv să fie propus ca membru în Comisia de Futsal şi Beach Soccer, ambele comisii UEFA.

Kyros Vassaras, preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, a fost singurul membru al Comitetului Executiv care a lipsit.

FRF a decis întreruperea contractului cu Chivorchian pe 20 iulie. Pe 30 iunie, secretarul general al FRF, Gheorghe Chivorchian, fusese suspendat din funcţie de preşedintele Răzvan Burleanu, la solicitarea sa, ca urmare a dosarului în care este cercetat penal pentru complicitate la abuz în serviciu de către DNA Timişoara.

Comitetul Executiv al FRF a aprobat cu majoritate de voturi Organigrama FRF şi a luat act de raportul de activitate al Comisiei de Disciplină şi Etică a FRF, de raportul de activitate al Camerei Naţionale de Soluţionare a Litigiilor şi de raportul de activitate al Comisiei de Recurs.

Totodată, forul a aprobat componenţa organismelor jurisdicţionale ale FRF pentru sezonul 2015-2016 (Camera Naţională pentru soluţionarea litigiilor, Comisia de Disciplină şi Etică, Comisia de Recurs). Valeriu Argăseală, preşedintele clubului Steaua, a votat împotriva în ceea ce priveşte componenţa nominală a Comisiei de Recurs. Florian Prunea, preşedintele clubului CSMS Iaşi, nu a votat la acest punct de pe ordinea de zi.

Comitetul Executiv a aprobat cu majoritate de voturi Regulamentul Cupei Ligii, modificările Regulamentului de Organizare şi Desfăşurare a Activităţii Fotbalistice cu amendamentele dezbătute, modificările Regulamentului privind Statutul şi Transferul Jucătorilor de Fotbal, modificările Regulamentului Disciplinar, cu unanimitate modificările Regulamentului privind Intermediarii, modificările Regulamentului privind Statutul Antrenorului. (Dănuţ CHIDOVET)

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …