Thursday , March 28 2024

Franta invinge Germania cu 2-0 si se califica in finala EURO 2016

franta-germania

Franta este cea de-a doua finalista a Campionatului European, echipa lui Didier Deschamps trecand in semifinale de Germania.

Gazdele turneului final s-au impus cu scorul de 2-0 la capatul unui meci extrem de spectaculos.

Intalnirea de la Marsilia a inceput cu Franta in ofensiva, Griezmann, cel care avea sa fie omul meciului, ratand o prima ocazie.

Nemtii s-au dezmeticit insa rapid si au pus stapanire pe joc, impingand tot mai mult balonul spre poarta lui Lloris. Thomas Muller a irosit o prima ocazie, reluand slab centrarea lui Emre Can, pentru ca un minut mai tarziu Lloris sa respinga spectaculos sutul mijlocasului de origine turca.

Ceva mai tarziu, Kroos a cerut un penalti, fara insa a-l primi, iar Muller si-a continuat seria ratarilor.

Francezii l-au testat pe Neuer cu baloane din afara careului, insa faza care avea sa schimbe soarta meciului a venit in prelungirile primei parti. Capitanul Germaniei, Bastian Schweinsteiger, a comis un hent stupid, arbitrul a aratat punctul cu var, iar Griezmann a deschis scorul.

Repriaz secunda ne-a adus o Germania incapabila parca sa atace periculos si o Franta care s-a jucat cu ocaziile.

Giroud n-a reusit sa trimita pe poarta dupa ce a scapat singur spre buturile lui Neuer, iar Koscielny a reluat putin peste transversala o centrare buna.

Si-a intrat in rol totusi vedeta Paul Pogba, care a ridiculizat un adversar in banda stanga, a centrat inselator, Neuer a respins gresit in centrul careului, iar Griezmann a pus latul pentru 2-0.

Imediat, nemtii au avut o bara prin Kimmich si au mai irosit doua ocazii importante pana la final, fara a reusi totusi sa inscrie.

Franta se califica in finala Europeanului pe care il gazduieste si se pregateste deja de meciul cu Portugalia, de la Paris.

Vezi si

LPS Suceava se menține pe podium în Liga Elitelor U14

LPS Suceava a rămas pe podium în Liga Elitelor U14, după ce a câștigat derbyul …