Thursday , April 18 2024

Franta este noua campioana europeana la handbal feminin

Franta este noua campioana europeana la handbal feminin, in premiera pentru aceasta natiune, dupa o finala de inalta clasa cu Rusia, la Europenele gazduite chiar de “Hexagon”.

Finala a avut loc in sala de la Paris-Bercy, cu o asistenta care a facut o atmosfera uluitoare, cu peste 16.000 de fani “nebuni” prezenti.

Scorul a fost 24-21 Franta, care devine campioana europeana in premiera, ea avand in acest moment si titlul de campioana mondiala in exercitiu.

A fost o partida pe muchie de cutit, extrem de echilibrata, intre doua echipe de mare valoare, fara indoiala cele mai bune de la acest European. Prima parte a fost terminata cu un avantaj foarte fragil pentru tara gazda, 13-12, Rusia parand in multe momente parca neincalzita, cu multe erori in ofensiva si pe alocuri tematoare in aparare.

La mijlocul partii secunde, brigada de arbitre din Danemarca a infuriat o Franta intreaga, in special fanii din tribune, dupa o decizie cel putin bizara, atunci cand au eliminat-o pe Allison Pineau, dupa ce aceasta a lovit-o dupa o lovitura de la 7 metri pe portarita din Rusia.

S-au folosit reluarile VIDEO, iar nordicele au decis ca a fost un gest voit facut de Pineau, care a vazut rosu si s-a dus in tribune in hohote de plans.

Si totusi, Franta, fara o mare vedeta a sa, a facut fata cu brio finalului partidei si a castigat aceasta finala la 3 goluri avans, 24-21.

 

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …