Sunday , July 21 2024

Franța, a doua echipă calificată în semifinale la Euro 2024, după loteria penalty-urilor

 Franța s-a calificat în semifinalele Campionatului European, după 120 de minute de joc fără gol în confruntarea din sferturile de finală, împotriva Portugaliei. Francezii vor întâlni în penultimul act reprezentativa Spaniei, care a trecut de Germania, în prelungirile primului sfert de finală, relatează Mediafax.

Nici Franța, nici Portugalia nu au reușit să înscrie în timpul regulamentar de joc al celui de al doilea sfert de finală de la Euro 2024. Ambele echipe au avut ocazii importante de a marca, dar scorul a rămas 0-0.

Nici prelungirile nu au adus modificări pe tabela de marcaj, cu toate că ambele echipe au reușit să producă emoții în fața porților adverse.

Joao Felix a fost singurul jucător care a ratat de la punctul cu var, la a treia lovitură de departajare a portughezilor, șutul său nimerind bara laterală.

Franța a obținut astfel calificarea în semifinale, eliminând Portugalia lui Ronaldo, care nu a reușit să marcheze pentru prima dată, în cele șase participări ale sale la un turneu final european.

Mike Maignan, la francezi și Bruno Fernandes, la portughezi, au fost principalii protagoniști ai primei reprize a confruntării dintre Franța și Portugalia, al doilea sfert de finală de la Euro 2024. Niciuna din porți nu a fost cu adevărat pusă în pericol, cu un plus pentru portughezi, mai prezenți în jumătatea adversă.

Theo Hernandez l-a pus rima dată la încercare pe Maignan, în minutul 20, cu un șut pe centrul porții. Lusitanii au avut în total cinci cornere, dar niciunul nu a pus probleme defensivei jucătorilor din hexagon.

Brunos Fernades a executat o lovitură liberă, înainte de finalul reprizei, însă mingea a trecut peste poarta francezilor.

Mbappe și compania s-au apropiat de câteva ori de poarta portughezilor, fără a produce însă faze iminente de gol.

Repriza secundă îi are tot pe portughezi deținători ai posesiei, după un sfert de oră Fernandes fiind blocat cu o paradă de excepție de către Maingnan. Peste un minut, Conceicao pătrunde în careu și șutează periculos, puțin pe lângă poartă.

Lusitanii rămân în ofensivă, Vitinha făcând din nou erou din Maignan, execuția sa din fața porții fiind respinsă de excelentul portar francez.

Griezman e înlocuit cu Dembele, în minutul 67 și modificarea produce imediat efecte. Întâi, Camavinga trimite din unghi, foarte puțin pe lângă poartă, ca mai apoi, Dembele să își încerce norocul cu un șut din marginea careului, cadrat puțin peste, în minutul 74.

Ultimele minute ale timpului regulamentar nu au adus modificări pe tabelă, astfel că soarta calificării în semifinală urma să se decidă în cele două reprize de prelungiri și posibile lovituri de departajare.

După primele 15 minute, care nu au adus nimic notabil, Didier Deschamps e nevoit să ia o decizie grea, înlocuindu-l pe Mbappe, suferind din cauza accidentării la nas.

Joao Felix, la două minute după ce a intrat în teren, a furnizat emoții suporterilor „cocoșului galic” din tribune, lovitura sa de cap din apropiere lovind plasa laterală, în minutul 108.

Ultimul minut de joc a consemnat câte o ocazie la fiecare poartă, șutul lui Nuno Mendes, din poziție ideală fiind insuficent de puternic pentru a pune probleme, pentru ca înainte de fluierul de final, Thuram să pătrundă în careu periculos, fără a reuși însă să șuteze pe poartă.

Loviturile de departajare au fost executate la poarta în spatele căreia se aflau suporterii portughezi, însă acest lucru nu le-a purtat noroc.

Joao Felix a fost singurul executant care nu a marcat de la 11 metri, ratarea lui fiind decisivă pentru calificarea Franței în semifinala cu Spania, ce se joacă marți, 9 iulie, la Munchen. (Mediafax)

Vezi si

Echipa olimpică a României s-a îmbarcat spre Paris: 107 sportivi vor concura în 18 sporturi olimpice

Echipa Olimpică a României a plecat duminică la Paris, pentru a participa la Jocurile Olimpice, …