Wednesday , April 17 2024

FOTE 2013: Emil Imre a câştigat medalia de AUR la proba de 1.000 de metri

Sportivul Emil Imre a câştigat marţi medalia de aur în proba de patinaj viteză short-track 1.000 de metri, aducând astfel a doua medalie pentru delegaţia României participantă la Festivalul Olimpic al Tineretului European, găzduit de judeţul Braşov.

“Este o mare bucurie pentru mine, toată lumea a fost cu mine şi am reuşit să termin pe primul loc. Mă bucur tare, este o mare realizare a mea. Am avut emoţii mari înainte de concurs, dar acum sunt tare bucuros. Sigur că am avut emoţii aşteptând şi decizia oficială, dar totul a trecut cu bine şi acum sunt fericit. Mi-am dorit mai mult decât locul doi, mi-am dat seama că se poate şi am avut câştig de cauză. Îmi doresc foarte mult să ajung la Jocurile Olimpice de la Soci, unde voi încerca să dau tot ce pot, aşa cum am făcut şi acum” , a spus Imre.

Emil Imre a afirmat că nu se aştepta să câştige două medalii la Festivalul Olimpic al Tinereturlui European. “Nu mă aşteptam să obţin două medalii, ţinând cont de faptul că nu erau probele mele favorite la patinaj viteză. Dar, când totul se termină cu bine, îţi dai seama că în sport se poate întâmpla orice. Le mulţumesc tuturor care au fost alături de mine. Am simţit mereu sprijinul publicului. Am avut curse peste curse, nici măcar nu am reuşit să-mi trag sufletul sau să beau apă. Dar, am strâns din dinţi şi am reuşit. Nici nu pot să spun acum cum mă simt. Cele două medalii le dedic părinţilor mei”, a precizat Imre.
Tot Imre a adus şi prima medalie pentru România la FOTE, după ce a câştigat, luni, argintul în proba de short-track 500 de metri.

Emil Imre are 17 ani şi este cel mai valoros sportiv român din acest sport la categoria sa de vârstă. El a ocupat, duminică, locul 6, în proba de short track 1500 de metri.

Vezi si

Cristiano Bergodi, dat afară de la Rapid. Ce variante de antrenor are echipa

Conducerea Rapidului a anunțat oficial în cursul zilei de marți despărțirea de antrenorul Cristiano Bergodi …